Vakkenpagina's

In dit onderdeel vind je per vak specifieke informatie over hoe je je het best kunt voorbereiden, wat je mee moet nemen en meer handige informatie ter voorbereiding op de cursus en je examen.

Havo Vwo
Aardrijkskunde
Biologie
Duits
Economie
Engels
Frans
Geschiedenis
Management & organisatie
Natuurkunde
Nederlands
Scheikunde
Wiskunde A
Wiskunde B
Aardrijkskunde
Biologie
Duits
Economie
Engels
Frans
Geschiedenis
Latijn
Management & organisatie
Natuurkunde
Nederlands
Scheikunde
Wiskunde A
Wiskunde B
Wiskunde C

Aandachtspunten:

  • Deze informatie is met name bedoeld voor de Examen- en Herkansingscursus voor eindexamenleerlingen. Echter, ook leerlingen die deelnemen aan de Kerstvakantiecursus en 5-vwo-Stoomcursus wordt aangeraden om de vakkenpagina's te bestuderen maar de niet op hen toegesneden informatie te negeren.
  • Bij geen enkel vak wordt aandacht besteed aan specifieke vaardigheden voor eventuele afwijkende examens, zoals pilotexamens.
    Mocht je examen doen in een afwijkend examen (als je dit niet weet, dan kun je dit navragen bij je docent op school), dan adviseren we je de vakkenpagina van het betreffende vak (zie de verwijzingen hierboven) en de richtlijnen op de FAQ-pagina te bekijken. Dit kan je helpen om te bepalen of het zinvol is de cursus toch te volgen. Mocht je twijfelen of op jouw school een pilotprogramma gevolgd wordt, vraag dit dan bij je docent op school na.
  • Als je al een tweedaagse Talentraining gevolgd hebt, dan raden we in principe af om een driedaagse Examencursus voor dezelfde taal te doen. Alle theorie die tijdens de Examencursus behandeld wordt, is immers ook al tijdens de Talentraining behandeld. Ook is een aantal teksten die je bij de driedaagse Examencursus krijgt reeds behandeld bij de tweedaagse Talentraining. Laat het ons weten via een mailtje als dit van toepassing is, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.
  • Indien je al een Stoomcursus gevolgd hebt en je wilt je voor hetzelfde vak inschrijven voor een driedaagse Examencursus, dan willen we je erop wijzen dat tijdens de 5-vwo-Stoomcursus het grootste gedeelte van de examenstof al behandeld is. Op de Examencursus worden slechts enkele onderwerpen meer behandeld. Ook het lesmateriaal is grotendeels hetzelfde. Echter, veel leerlingen vinden het toch fijn om alle stof weer even op een rijtje te krijgen en veel te oefenen onder begeleiding van onze enthousiaste docenten.
  • LET OP: volg je een tweedaagse Examencursus of volg je een Examencursus vlak voor aanvang van het examen, dan is het absoluut noodzakelijk dat je de belangrijke informatie goed leest.
Een weekend kwijt Maar ik heb geen spijt Want met veel ijver Haal ik een mooi cijfer Het is waar wat ze zeiden Voor een goed CE ga je naar Leiden
anoniem, enquetereactie