Kamerlingh Onnes Gebouw (KOG)

Op deze pagina vind je adres-, route- en parkeerinformatie voor de locatie Kamerlingh Onnes Gebouw (KOG). Informatie over andere locaties is hier te vinden.

Adres

Steenschuur 25
2311 ES Leiden

Om te printen: plattegrond (PDF)

Routebeschrijving
Je kan een van de onderstaande routebeschrijvingen volgen, of een routebeschrijving op maat maken via Google Maps. Om dit laatste doen: klik hier en vervolgens op 'routebeschrijving'.

1. Met de auto

Bij verscheidene invalsroutes van Leiden staan borden die de weg aangeven richting de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Parkeren

Het KOG is te voet bereikbaar vanaf P1 Parking Leiden. Deze is gelegen op Kaardesteeg 11.

Een gedetailleerde plattegrond met hierop zowel de parkeerplaats als het Kamerlingh Onnes Gebouw vind je bovenaan deze pagina.

Parkeren kan ook op parkeerterrein Haagweg, gelegen net buiten het centrum van Leiden. Vanaf de parkeerplaats rijdt regelmatig pendelvervoer naar het centrum. Meer informatie over openingstijden, tarieven etc. kun je vinden op de website van Stadsparkeerterrein Haagweg

2. Openbaar vervoer

Kijk voor een routeplanning met het openbaar vervoer op 9292.nl.

Enkele tips:
Van maandag tot en met zaterdag kun je aan de stadzijde van het station bus 400 richting Zoetermeer nemen. Bij de halte 'Breestraat' dien je uit te stappen. Van daar is het 4 minuten lopen naar het KOG. Zie onderstaande afbeelding voor de looproute.

breestraat KOG 3

Op de zondagen is het mogelijk met het openbaar vervoer te komen maar adviseren we vanaf het station te lopen. Indien je toch met de bus wenst te komen kun je stadsbus 5 richting Voorschoten Starrenburg nemen (wederom aan de stad zijde van het station) en dien je uit te stappen bij 'Kort Rapenburg'. Vanaf daar is het nog 9 minuten lopen naar het KOG. Zie onderstaande afbeelding voor de looproute vanaf het 'Kort Rapenburg'.

Kort Rapenburg KOG 4

3. Lopend vanaf station Leiden Centraal

De Faculteit bevindt zich op ongeveer twintig minuten lopen vanaf Leiden Centraal Station. Verlaat Leiden CS aan de stadzijde (bussen). Stationsplein oversteken. Stationsweg. Rechtdoor. Steenstraat. Na plein aan de linkerhand linksaf een brede brug over, daarna direct weer rechtsaf langs het water blijven. Prinsessekade, Kort Rapenburg. Bij kruising de gracht (Rapenburg) aan de linkerzijde op. Neem de eerste straat links, de Langebrug. Deze loop je geheel uit: je komt dan aan het water (de Steenschuur) waar de faculteit zich bevindt.

Alles wat je hier leert is duidelijk gestructureerd. Onzeker over wat je kan, hier leer je echter volgens plan. Een stapje hier een stapje daar, weet je 't even niet? Vragen maar! Dat examen komt nu ook wel goed, zolang je het maar met het stappenplan doet.
anoniem, enquetereactie