Lipsius Gebouw

Op deze pagina vind je adres-, route- en parkeerinformatie voor de locatie Faculteit der Geesteswetenschappen (Lipsius). Informatie over andere locaties is hier te vinden.

 

Adres

Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

Tip: Gebruik voor navigatiesystemen niet dit bezoekadres, maar stel deze in op Witte Singel nr. 28.

Om te printen: plattegrond (PDF)

Routebeschrijving

1. Met de auto

Gebruik het adres Witte Singel nr. 28. Ga dus niet met je auto de brug over want het is daar bijzonder lastig keren. Bovendien voorkom je hiermee dat je bewoners stoort die overlast kunnen ondervinden van zoveel auto's vlak voor hun deur. Bij voorbaat dank voor je begrip hiervoor!

Let op:
Brengen: als je met de auto gebracht wordt, let er dan even op dat je afgezet en opgehaald wordt op de Witte Singel bij nr. 28, bij de brug. (plattegrond) Hier staan onze docenten voor je klaar om je de weg naar de hoofdingang van het Lipsius Gebouw te wijzen. (1 minuut loopafstand)

Halen: Vraag je ouders, als ze je op komen halen, om op je te wachten op de Maliebaan, dit is op 200 meter van het Lipsius Gebouw. Hier kunnen ze op je wachten zonder dat er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan. Vraag hen om niet met de auto de brug over te gaan want het is daar bijzonder lastig keren. Bovendien voorkom je hiermee dat je bewoners stoort die overlast kunnen ondervinden van zoveel auto's vlak voor hun deur. Bij voorbaat dank voor je begrip hiervoor!

Parkeren

Op de Maliebaan, dat is de straat parallel aan de Witte Singel, daar is vaak voldoende parkeergelegenheid.

Het Lipsius vind je aan de overkant van de Witte Singel, precies tussen de twee bruggen in. Wij verzoeken je met de auto niet de brug over te gaan: het is daar smal en niet bedoeld voor verkeer. Bovendien voorkom je hiermee dat je bewoners stoort die overlast kunnen ondervinden van zoveel auto's vlak voor hun deur. Bij voorbaat dank voor je begrip hiervoor! Je kunt 's ochtends afgezet worden op de Witte Singel, bij de brug staan onze docenten voor je klaar om je de weg te wijzen naar de hoofdingang van het Lipsius.
Een gedetailleerde plattegrond van het Lipsius, vind je bovenaan deze pagina.

Parkeren kan ook op parkeerterrein Haagweg, gelegen net buiten het centrum van Leiden. Vanaf de parkeerplaats rijdt regelmatig pendelvervoer naar het centrum. Meer informatie over openingstijden, tarieven etc. kun je vinden op de website van Stadsparkeerterrein Haagweg.

2. Met het openbaar vervoer

Kijk voor een routeplanning met het openbaar vervoer op 9292.nl.

3. Lopend vanaf station Leiden Centraal

Het Lipsius bevindt zich op ongeveer 15 minuten lopen van station Leiden Centraal.

  • Verlaat het station aan de stadzijde (oostzijde).
  • Stationsplein oversteken. Stationsweg. Rechtdoor. Steenstraat.
  • Na plein aan de linkerhand linksaf een brede brug over, daarna direct weer rechtsaf langs het water blijven. Prinsessekade.
  • Bij kruising rechtdoor. Rapenburg. Rechterzijde van het water aanhouden.
  • De tweede zijstraat rechtsaf. Doelensteeg. Aan het einde bevindt zich het Lipsius. Je ziet de Universiteit wel meteen liggen als je de steeg in kijkt.


Het Lipsius vanaf de Witte Singel


Hoofdingang Lipsius vanuit Doelensteeg


De hoofdingang van het Lipsius

In het begin was ik bang dat het echt vreselijk saai & moeilijk zou zijn, maar dat viel super erg mee! Het was wel hard werken, maar ik heb er zó veel van geleerd. Ik voelde me echt slim aan het eind van de dag.
anoniem, enquetereactie