Herkansingscursus

Er kan nu gereserveerd worden voor de Herkansingscursus. Klik hier.

Welkom op de pagina van de Herkansingscursus. Deze cursus wordt al 20 jaar georganiseerd door de Stichting Studiebegeleiding Leiden (SSL) in samenwerking met de Universiteit Leiden. De cursus vindt voor vrijwel alle vakken plaats van zaterdag 18 t/m dinsdag 21 juni en duurt standaard 4 dagen.

De Herkansingscursus is erop gericht havo- en vwo-leerlingen optimaal op het herexamen voor te bereiden. Ook nemen steeds meer leerlingen deel aan de cursus om hun inlotingskans te vergroten voor een studie waarvoor een numerus fixus geldt. De examenstof en onze bekende stappenplannen worden uitgebreid geoefend tijdens de cursus. Zo neemt niet alleen je zelfvertrouwen toe, maar ga je tevens perfect voorbereid het herexamen in.

We raden je aan eerst de inleiding door te lezen. Hier vind je meer specifieke informatie over het unieke van de cursussen, praktische informatie en cursuskosten. Ook in het onderdeel FAQ's worden veel vragen beantwoord. Er is zeer veel belangstelling voor de Herkansingscursus. Meld je dus tijdig aan!

Heb je nog vragen of heb je advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Actuele informatie

  • Benieuwd hoe de examens te maken waren met behulp van de op de cursus behandelde kennis en vaardigheden? Bekijk de examenanalyses!
  • Het NOS journaal op bezoek bij de Examencursus. Bekijk het item.

Overige informatie

  • Voor 5-vwo-leerlingen organiseren we de Stoomcursus vanaf eind juni.
Elke ochtend met de trein, O, dat vond ik toch zo fijn. Van 's ochtends 8 tot 's avonds 10, in de hoop het licht ooit te zien. Nog 3 dagen te gaan, tot ik als geslaagd in de krant zal staan!
anoniem, enquetereactie