Stoomcursus 5 vwo

Welkom op de pagina van de Stoomcursus. Deze cursus wordt al 20 jaar georganiseerd door de Stichting Studiebegeleiding Leiden (SSL) in samenwerking met de Universiteit Leiden. Deze tweedaagse cursus wordt zeven keer aangeboden in de periode van 23 juni t/m 19 juli 2018. De Stoomcursus (voor 5-vwo-leerlingen) is speciaal ontwikkeld om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het eindexamenjaar en met name op de eerste schoolexamens die op de meeste scholen al in oktober van het examenjaar plaatsvinden. Ook nemen steeds meer leerlingen deel aan de cursus om hun toelatingskans te vergroten voor een studie waarvoor een numerus fixus (decentrale selectie) geldt.

We raden je aan eerst de inleiding door te lezen. Hier vind je meer specifieke informatie over de inhoud van de cursussen, praktische informatie en cursuskosten. Ook in het onderdeel FAQ's worden veel vragen beantwoord. Er is veel belangstelling voor de Stoomcursus. Meld je dus tijdig aan!

Heb je nog vragen of heb je advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Actuele informatie

  • Het NOS journaal op bezoek bij de Examencursus. Bekijk het item.

Overige informatie

Alles wat je hier leert is duidelijk gestructureerd. Onzeker over wat je kan, hier leer je echter volgens plan. Een stapje hier een stapje daar, weet je 't even niet? Vragen maar! Dat examen komt nu ook wel goed, zolang je het maar met het stappenplan doet.
anoniem, enquetereactie