Talentrainingen

Welkom op de pagina van de Talentrainingen. Deze trainingen worden al 20 jaar georganiseerd door de Stichting Studiebegeleiding Leiden (SSL) in samenwerking met de Universiteit Leiden. Deze trainingen zijn speciaal op het examen gerichte tweedaagse trainingen in de Moderne Vreemde Talen (MVT), Nederlands en Latijn voor leerlingen in 5 havo of 6 vwo (eventueel ook mogelijk voor 5 vwo). Deze Talentrainingen worden op verschillende momenten door het jaar heen aangeboden, over het algemeen in het weekend en de schoolvakanties. We raden je aan de talencursus zo vroeg mogelijk in het jaar te volgen zodat je ook op school nog geruime tijd met de geleerde strategieën kunt oefenen en je zo nog beter kunt voorbereiden op het examen.

De trainingen zijn erop gericht je in twee dagen alle technieken en tips en trucs bij te brengen over het desbetreffende onderdeel. De training is heel resultaatgericht, omdat alle technieken uitgebreid geoefend worden, zodat je zeker weet dat je ze begrijpt en zelfstandig kunt toepassen.

Meer specifieke informatie over de inhoud van de cursussen, praktische informatie en informatie over de cursuskosten vind je per cursus via het menu boven aan de pagina, of via onderstaande links:

Overige informatie

  • Klik hier voor het verschil tussen deze tweedaagse trainingen en de driedaagse Examencursus
  • Meer informatie over inhoud, plaats, tijd en kosten, vind je in de omschrijving (zie menuonderdeel) van de betreffende training.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Actuele informatie

 

 

De cursus voldeed perfect aan mijn behoeften. De examenstof werd vanaf begin tot eind op duidelijke wijze doorgenomen waardoor ik de achterstand die ik anderhalf jaar had opgebouwd in korte tijd kon inhalen. Bovendien was de sfeer tijdens de cursus ook erg goed. De 'leraar' en zijn assistenten waren erg aardig en na de eerste dag ging ik er met plezier heen.
Jonas van Donselaar, Kennemer Lyceum, Overveen