Overslaan en naar de inhoud gaan
 
De Leidse Examentraining

Examentraining aardrijkskunde

Aardrijkskunde is een lastig vak, vooral vanwege de grote hoeveelheid stof die je moet leren en de vraagstelling op het eindexamen. Heb jij er daarom niet alle vertrouwen in dat je dit vak gaat halen? Of wil je gewoon zeker zijn van een goed cijfer? Dan kan een examentraining aardrijkskunde voor jou een oplossing zijn. Stichting Studiebegeleiding Leiden, ontstaan vanuit een samenwerking met Universiteit Leiden, heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het organiseren van examentrainingen. Door deze jarenlange ervaring en de constante evaluatie van onze cursussen, weten wij hoe we jou het beste kunnen helpen. Onze examentrainingen zijn dan ook niet alleen gericht op het overbrengen van de stof en het oefenen met examenopgaven, maar leren je ook hoe je zo’n examenvraag het best kunt aanpakken. Hierdoor krijg jij het zelfvertrouwen dat je nodig hebt om het eindexamen positief af te ronden.

In schooljaar 2021-2022 kun je al vanaf de herfstvakantie bij ons terecht voor een examentraining aardrijkskunde. Ook in de kerstvakantie, de voorjaarsvakantie, de meivakantie en in weekenden tussendoor bieden wij cursussen. Klik hier voor een overzicht van alle cursusdata.

Als je geïnteresseerd bent in het volgen van een examentraining aardrijkskunde van SSL, wacht dan niet te lang met inschrijven. Helaas moeten wij ieder jaar weer leerlingen teleurstellen, omdat onze examencursussen snel vol raken.

Meer over onze examentrainingen

---- Open het inschrijfformulier ----

De examentrainingen aardrijkskunde van SSL duren twee of drie dagen. Het dagprogramma duurt van 8:30 tot 18:30 uur en is verdeeld in vier blokken met tussendoor pauze. Tijdens de lesblokken is er tijd voor klassikale uitleg en het oefenen van eindexamenopgaven onder begeleiding van onze ervaren docenten. Zij zullen je helpen om zelf tot het juiste antwoord te komen, onder andere door het gebruik van de SSL-stappenplannen. Het lesmateriaal is zo ingericht dat je telkens oefent met opgaven die aansluiten bij de laatste uitleg. Bovendien worden de opgaven direct nagekeken door je docenten zodat je moeilijkheden kunt bespreken en tips gelijk kunt toepassen. Overigens krijg je ook tips mee voor het oefenen met aardrijkskunde examenopgaven thuis en op school.

Naast het dagprogramma is er mogelijkheid tot extra les in de avonden. Samen met de docenten kun je dan nog wat extra aandacht besteden aan de onderwerpen die je nog niet helemaal onder de knie hebt. Omdat het avondprogramma na etenstijd plaatsvindt is er tijdens de examentrainingen een buffet aanwezig op de locatie. Je kunt eerder op de dag een bon kopen om hier gebruik van te maken.

Op de derde dag van de examentraining aardrijkskunde wordt doorgaans een proefexamen gemaakt onder strikte omstandigheden, een voorproefje voor het echte examen. In een aantal periodes duurt de examentraining maar twee dagen. Tijdens een tweedaagse training wordt niet alle stof behandeld en wordt geen proefexamen afgenomen.

De SSL Examencursussen vinden plaats van oktober tot en met mei, in de weekenden en vakanties. Kijk voor de actuele data waarop de examentraining aardrijkskunde voor vwo of havo wordt aangeboden in ons vakkenoverzicht.

Naar het vakkenoverzicht

 

Vrijwel alle locaties voor de examentrainingen liggen op loopafstand van station Leiden Centraal en zijn zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar. In de buurt zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden voor leerlingen die van verder weg komen.​​​​

 

Lachtende docent tijdens een examentraining aardrijkskunde van SSL Leiden.
Leerling krijgt uitleg tijdens een examentraining aardrijkskunde van SSL Leiden.