Overslaan en naar de inhoud gaan
 
De Leidse Examentraining

Kerstvakantiecursus havo aardrijkskunde

In 2020-2021 wordt de eendaagse Kerstvakantiecursus niet aangeboden. Wel bieden we, onder andere in de kerstvakantie, twee- en driedaagse examencursussen aan. Klik hier voor meer informatie over deze examentrainingen.

Op deze pagina vind je informatie voor leerlingen die zich al hebben ingeschreven voor een Kerstvakantiecursus of die graag meer willen weten over de inhoud van deze cursus. Ben je op zoek naar algemene informatie over onze cursussen? Klik dan op onderstaande knop.

Meer informatie over onze cursussen

  • Neem deel aan het avondprogramma. Tijdens de avonden kun je namelijk onder begeleiding verder oefenen en extra vragen stellen aan je docenten. Door aan het avondprogramma deel te nemen, kun je veel meer uit je Kerstvakantiecursus halen.
  • Maak, voordat je aan je cursus begint, een lijstje van de onderwerpen die jij lastig vindt. In de stofomschrijving kun je zien welke stof tijdens de Kerstvakantiecursus wordt behandeld. Je hoeft je van tevoren niet extra te verdiepen in die onderwerpen, want met behulp van onze stappenplannen en tips leren we je hoe je de lastige onderwerpen onder de knie kunt krijgen.
  • Probeer alvast zo veel mogelijk 'leerstof' door te nemen. Denk aan begrippen en definities voor bijvoorbeeld economie en geschiedenis, en aan rekenregels en standaardafgeleiden voor wiskunde A en B. Het volgen van de cursus wordt daarmee een stuk makkelijker voor je. Tijdens de cursus behandelen we deze stof natuurlijk, maar er is te weinig tijd om alle leerstof uitgebreid te bespreken. De meeste tijd besteden we aan verbanden binnen de stof, het oplossen van examenopgaven en concrete examentips.

Om je goed voor te bereiden op de cursus is het heel belangrijk om de voorbereidende opgaven te maken. Deze opgaven zijn belangrijk omdat:

  • er stof in kan voorkomen die wij als bekend veronderstellen en die niet op de cursus wordt behandeld, maar die wel relevant is voor het examen;
  • we tijdens de cursus op deze stof voortbouwen.

De voorbereidende opgaven worden direct bij aanvang van de cursus nagekeken en voorzien van feedback en tips. Tevens is er de mogelijkheid om er in de avond op terug te komen door er persoonlijk met een van onze docenten naar te kijken. Een week voordat je cursus begint, ontvang je per e-mail een linkje naar de voorbereidende opgaven. 

De voorbereidende opgaven voor havo aardrijkskunde vind je ook hier.

In de Kerstvakantiecursus aardrijkskunde loop je in een dag de basisstof van je examenvak na. Als je de fundamenten van een vak goed kent, lukken het leren van nieuwe stof en het maken van lastigere examenopgaven ook beter. We behandelen tijdens de training in ieder geval de belangrijkste examenstof van de van de Aarde-onderdelen uit 4 havo. In de stofomschrijving kun je lezen welke stof precies wordt behandeld.

Vooral als je de Kerstvakantiecursus gebruikt om te leren voor een schoolexamen, raden we je aan de stofomschrijving nauwkeurig te raadplegen. Scholen kunnen namelijk in grote mate zelf bepalen wanneer welke stof behandeld en getoetst wordt. Het zou dus kunnen dat het onderwerp van jouw schoolexamen niet op de cursus aan bod komt. 

In onze trainingen behandelen we alleen de stof die je moet beheersen voor het centraal examen. Andere stof komt niet aan bod. Tijdens de cursus gaan we uitgebreid in op welke stof je wel en welke stof je niet hoeft te kennen voor de eindexamen. Wil je zelf een overzicht hebben van de exacte examenstof, zie dan de examenprogramma’s die wij op een rijtje hebben gezet.

Voor praktische informatie en laatste nieuws vlak voordat je cursus begint, verwijzen we je graag naar de actuele mededelingen.