Overslaan en naar de inhoud gaan
 
SSL: De Leidse examentraining

Schriftelijke reactie - Eveline Bozon

Mijn ervaringen met de examencursussen van universiteit Leiden zijn zeer positief. Vooral natuurkunde, scheikunde en biologie waren voor mij struikelblokken. Via vrienden werd ik toen naar de examencursussen van Universiteit Leiden verwezen. Zij hadden er zelf ook positieve ervaringen mee. Ik wilde het wel proberen en heb me vervolgens meteen ingeschreven voor de betreffende cursussen en ook nog maar voor wiskunde A. Dus 4 in totaal. Dit heeft me erg geholpen. De cursussen waren echt een verademing.

De docenten die zelf ook nog jong waren, wisten mij en de hele klas te motiveren en ons enthousiast te maken voor het vak. Ineens kreeg ik biologiesommen onder de knie en had ik eindelijk een duidelijk overzicht van scheikunde. Met veel oefenen werd ook
natuurkunde een stuk minder erg en mijn zelfvertrouwen groeide met de seconde. Er was gelukkig ook genoeg tijd voor pauze en tussendoor werden er genoeg grapjes gemaakt, wat het leren en oefenen luchtig hield.

De oefenexamens aan het eind waren fijn om alvast te wennen aan hoe het er op het CSE aan toe zou gaan. Dankzij de trainingen was ik tijdens de centrale examens veel meer ontspannen, omdat ik alles al geleerd had en natuurlijk zelf ook nog flink had geoefend met mijn aantekeningen uit de cursus. Uiteindelijk heb ik mijn schoolboeken niet eens meer open gehad, maar heb ik het gered met de aantekeningen van de examentrainingen en examenbundels.

De eindexamens waren voor mij dus helemaal niet zo zwaar als ik al die voorgaande schooljaren had gedacht. Zelfs mijn ouders waren verbaasd over mijn ontspannen houding tijdens de centrale examens. Dat allemaal dankzij Universiteit Leiden, die gewoonweg topcursussen bieden. Ik ben dus ook geslaagd met voldoendes voor deze vakken, en heb daarmee mijn doel gehaald. Wiskunde heb ik zelfs nog met een 7 weten af te sluiten! Top! Ik zou het zeker iedereen aanraden en nogmaals bedankt voor de fijne examentrainingen!!!

Eveline Bozon
Sint-Maartenscollege te Maastricht
Examencursus Biologie, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde A

Terug