Overslaan en naar de inhoud gaan
 
De Leidse Examentraining

Advies & projecten

Geregeld worden wij benaderd voor advisering en het daadwerkelijk implementeren van schoolspecifieke projecten. Hieronder vindt u hiervan enkele voorbeelden. Heeft u zelf een verzoek, neemt u dan contact met ons op.

  • Het begeleiden van een sectie economie gedurende een geheel schooljaar. Het einddoel was het bewerkstelligen van een verhoging van het examencijfer en het plezier in het vak bij zowel docenten als leerlingen te vergroten. Dit werd bereikt door o.a. een meer gestructureerde behandeling van de examenstof te introduceren, de lesmethode te veranderen door enkele didactische principes te implementeren.
  • Het begeleiden van individuele docenten. Soms missen docenten net een paar essentiële vaardigheden waardoor lessen minder soepel verlopen en resultaten achterblijven. Het is opvallend dat er dikwijls in korte tijd een grote vooruitgang geboekt kan worden in zowel de resultaten als de motivatie van de leerlingen en de docent. Samen met de docent worden de vaardigheden die men mist geïnventariseerd. Aan de hand daarvan wordt een plan van aanpak ontwikkeld.
  • Het opzetten van een eenjarige vwo-opleiding voor geslaagde 5-havo-leerlingen. Meegedacht is o.a. over indeling van het jaar, motivatie van leerlingen, indeling van stof etc.