Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Nederlands leesvaardigheid

In 2020-2021 bieden wij al vanaf oktober examentrainingen aan, ook voor Engels, Duits, Frans, Nederlands en Latijn. Meer informatie over de Examencursus vind je hier. Direct inschrijven? Dat kan via het inschrijfformulier. Je inschrijven voor de cursusreeks Talentrainingen is in 2020-2021 niet mogelijk.

De tweedaagse Talentraining Nederlands geeft een complete voorbereiding op het eindexamen: alle examenonderdelen komen in deze training aan bod. Je krijgt in één weekend een compleet overzicht van alles wat je moet weten voor je eindexamen.

Wat wordt er behandeld?

Veel leerlingen en soms zelfs ook docenten denken dat je het maken van teksten niet kunt leren. Er wordt wel met teksten geoefend, maar vaak leer je niet hoe je teksten daadwerkelijk aan moet pakken. Tijdens deze training leren we je per soort vraag hoe je het beste te werk kunt gaan, vaak met behulp van een handig stappenplan. Ook leren we je valkuilen te herkennen, tips om extra punten te pakken en laten we je ook zien hoe je dit in echte examenvragen toepast. Tijdens de training behandelen we:

  • Stappenplannen om open vragen en meerkeuzevragen systematisch te beantwoorden;
  • Tips om te voorkomen dat je punten verliest (spellingaftrek en volledig antwoord geven);
  • Trucs bij elk onderwerp dat vaak op het examen voorkomt (zoals argumentatie, samenvatten, hoofdgedachte, kopjesvragen en kritisch lezen).

Ook geven we je tips om thuis verder te oefenen. Je krijgt dus praktische adviezen en concrete tips, die je onder begeleiding van onze docenten tijdens de dag zelf in de praktijk brengt. De begeleiding is intensief: voor elke docent zijn er 5 leerlingen.

Het team van jonge docenten heeft jarenlange ervaring met het geven van bijles en cursussen aan scholieren. Ze zijn super gedreven om het beste bij je naar boven te halen en hebben al vele duizenden leerlingen met succes door het examen heen geloodst. Onze docenten helpen je niet alleen individueel, maar nemen ook de tijd om alle stof, vanaf het begin, op een overzichtelijke manier te presenteren. Ze vinden het een uitdaging om je te helpen het examen te halen en weten uit ervaring dat dit ook echt haalbaar is.

Vrijwel alle leerlingen zijn na het volgen van de training enthousiast, vooral omdat ze nu een goed idee hebben hoe ze de teksten kunnen aanpakken en dat je het echt kunt leren. Niet alleen weet je wat er gevraagd gaat worden op het examen maar ook hoe je je hier het beste op voor kan bereiden! Daarom zal je merken dat ook je zelfvertrouwen toeneemt.

Wil je liever een driedaagse cursus volgen of ben je op zoek naar een cursus in de periode februari tot en met mei? Dan is een Examencursus Nederlands wellicht iets voor jou!

Let op: we raden je af om zowel een Talentraining als een Examencursus te volgen voor het vak Nederlands, omdat de cursusprogramma's sterk overeenkomen.

 

De Leidse Examentraining
De Leidse Examentraining