Overslaan en naar de inhoud gaan
De Leidse Examentraining

Examentraining geven bij SSL

Leuk dat je geïnteresseerd bent in het geven van examentraining bij SSL!

 

De sollicitatieprocedure voor het huidige cursusjaar is inmiddels afgerond, maar je kunt wel alvast solliciteren voor cursusjaar 2024/2025. Vanaf september 2024 start de reguliere procedure weer.

Solliciteer nu!

Waarom lesgeven bij SSL?

  • Je helpt leerlingen hun examen te halen: dat geeft plezier en voldoening.
  • Je hebt afwisselende verantwoordelijkheden en doorgroeimogelijkheden.
  • Je volgt een gedegen opleiding en er is veel aandacht voor jouw ontwikkeling.
  • Je hebt gezellige collega's en leert studenten uit heel Nederland kennen.
  • Je geeft zelf aan wanneer je beschikbaar bent en welk vak je wilt geven.
  • Je kunt, als je wilt, het hele jaar door lesgeven.
  • Je krijgt maaltijden en snacks tijdens de cursusdagen.
  • Je ontvangt een vergoeding van €170,- per dag. 

Lijkt dit je wat?


“Toen ik bij SSL begon, had ik nooit verwacht dat ik zo veel zou leren. Niet alleen over leerlingen helpen, maar juist over mezelf en hoe mijn kwaliteiten in een team het best gebruikt kunnen worden.” 

Dieke Luursema (oud-docent, architect bij Amneby Forslund Arkitekter te Stockholm)


“Door het werken bij de Examencursus kan ik ingewikkelde dingen goed uitleggen of overbrengen en ideeën tastbaar maken, een super handige vaardigheid voor mijn huidige baan.”

Jan Peeters Weem (oud-docent, analist bij Morgan Stanley)


SSL wil kwaliteit bieden aan leerlingen én docenten

SSL is een van de oudste aanbieders van examentrainingen voor havo- en vwo-leerlingen in Nederland. We hebben ruim 25 jaar ervaring. We streven ernaar om de meest professionele en kwalitatief meest hoogstaande organisator van dergelijke trainingen te zijn,  zowel naar leerlingen en ouders toe als naar onze docenten. We vinden het daarom erg belangrijk om onze docenten te stimuleren en begeleiden in hun ontwikkeling, om zo als collega’s het beste bij elkaar naar boven te halen. Op die manier kunnen we leerlingen optimaal helpen. 

Als assistent-docent begeleid je de leerlingen persoonlijk tijdens de examentrainingen 

Tijdens de cursussen behandelen we vrijwel alle stof die belangrijk is voor het examen. Deze wordt door de hoofddocenten overzichtelijk gepresenteerd en uitgelegd, waardoor leerlingen meer grip krijgen op de examenstof. Daarnaast worden stappenplannen en strategieën aangeleerd, zo weten leerlingen hoe ze examenopgaven kunnen oplossen. Belangrijk bij onze aanpak is dat de leerlingen gedurende de gehele cursus worden voorzien van persoonlijke feedback én dat we ze stimuleren om zo veel mogelijk zelf na te denken om tot het juiste antwoord te komen. Hierdoor zien ze dat ze vooruitgaan en merken ze dat ze het wél zelf kunnen: dat geeft een hoop extra zelfvertrouwen voor het examen. Als je als assistent-docent bij SSL aan de slag gaat, ben jij degene die de leerlingen persoonlijk begeleidt. Vaak heb je je eigen groepje leerlingen, die je de gehele cursus helpt en volgt. Als je na het examen hoort dat zij zijn geslaagd, geeft dat natuurlijk veel voldoening!

SSL stimuleert de persoonlijke en professionele ontwikkeling van docenten

We vinden het erg belangrijk dat onze docenten weten wat ze doen en dat ze in een prettige werkomgeving aan de slag gaan. We besteden daarom veel aandacht aan de opleiding van onze docenten en aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ook krijg je als docententeam veel eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast staan we altijd open voor feedback. Als jij tijdens het geven van de examentrainingen bepaalde problemen tegenkomt en hier een handige oplossing voor hebt, dan horen we dat graag. Om deze open sfeer te creëren stimuleren we dat docenten elkaar, ook buiten de examentrainingen om, beter leren kennen. Door de verschillende activiteiten die voor (en vaak ook door) de docenten georganiseerd worden, ontstaan vaak hechte banden. Zo is een periode lesgeven nog leuker!

Meer weten over lesgeven bij SSL en de sollicitatieprocedure?

Lees dan verder op de onderstaande pagina’s:

Heb je vragen?

Stuur dan gerust een mailtje naar Sanne Vilijn via sollicitaties@sslleiden.nl

 

Docent helpt leerling bij de SSL, de Leidse Examentraining
Leerling wordt geholpen door een docent van SSL, de Leidse Examentraining