Overslaan en naar de inhoud gaan

SSL Eindexamen Toolkit

In de ruim 25 jaar dat SSL examentrainingen organiseert, zijn we veel te weten gekomen over het eindexamen. Deze kennis delen we graag met jou, zodat je je optimaal kunt voorbereiden op je examens. We hebben allerlei handige tips en praktische info omtrent het examen verzameld in een kennisbank: de SSL Eindexamen Toolkit. Hierin vind je antwoorden op je eindexamenvragen en tips en tools om jou te helpen slagen!

Waarom deze kennisbank?

Tijdens de examentrainingen merken we dat er veel leerlingen met vragen over het eindexamen zitten. Het kan lastig zijn om informatie hierover te vinden, zeker als je geen tijd hebt om lang te zoeken omdat je eigenlijk wilt leren. Om het voor jou makkelijker te maken hebben we praktische informatie en regels omtrent het examen overzichtelijk op een rijtje gezet. Zo weet je wat je kunt verwachten van het examen en waar je op moet letten. Daarnaast geven we diverse tips, waarmee je je optimaal kunt voorbereiden op de examens. Als je goed bent voorbereid, scheelt dat veel stress. We hopen op deze manier alle eindexamenleerlingen in Nederland te kunnen helpen om de spannende examenperiode goed door te komen en uiteindelijk te slagen!

Wat kun je vinden in de SSL Eindexamen Toolkit?

In de SSL Eindexamen Toolkit vind je zowel tips en tools, als praktische informatie omtrent het eindexamen vwo, havo én vmbo. Zo geven we tips die je helpen bij het studeren of bij het maken van de examens. Zoals tips om je beter te concentreren, tips over het maken van een planning, of een handige checklist waarmee je geen punten laat liggen op je examens. Qua praktische info kun je denken aan: Wat gebeurt er als je te laat komt? Wat mag je wel en niet meenemen naar je examens? Aan welke eisen moet je precies voldoen om te slagen? En: Hoe bereken je je eindcijfer?

Ben je benieuwd geworden? Kijk dan snel verder! Je kunt navigeren via het (grijze) menu hierboven of de lijst met artikelen hieronder.

Heb je ideeën of suggesties?

Zie je ergens iets staan wat niet klopt of heb je ideeën voor nieuwe onderwerpen? We horen graag van je! Je kunt mailen naar info@sslleiden.nl.

Uiteraard hebben we hebben geprobeerd zo volledig en correct mogelijk te zijn in de informatie die we geven. Er kunnen echter geen rechten worden ontleend aan de inhoud van de SSL Eindexamen Toolkit.

Een examentraining volgen bij SSL

Wil je een examentraining havo of vwo volgen bij SSL? Klik op een van de links hieronder voor meer informatie of meld je direct aan via het inschrijfformulier.

  • Examencursus: twee- of driedaagse training van half oktober tot en met half mei, in de weekenden en in de herfst-, kerst-, voorjaars- en meivakantie.
  • Herkansingscursus: twee- tot vierdaagse training in juni voor leerlingen die een herexamen gaan maken.
  • Stoomcursus: tweedaagse training in juni en juli voor leerlingen die van 5 naar 6 vwo gaan.