Overslaan en naar de inhoud gaan

Examentraining Nederlands

Veel eindexamenkandidaten kijken op tegen het eindexamen Nederlands. Het wordt door velen als een zeer pittig onderdeel van het CE beschouwd. Vind jij Nederlands ook zo lastig en kun je wel wat hulp gebruiken met de voorbereiding op je examen? Of wil je met een zekerder gevoel aan het examen beginnen? Dan is een examentraining Nederlands wat voor jou!

Stichting Studiebegeleiding Leiden organiseert al meer dan 25 jaar examentrainingen voor middelbare scholieren op havo- en vwo-niveau. Onze organisatie is ontstaan vanuit een samenwerking met Universiteit Leiden, maar is nu volledig zelfstandig. Leerlingen komen vanuit het hele land om bij ons een examencursus Nederlands te volgen. De reacties van leerlingen geven aan dat onze examentrainingen je  zelfvertrouwen een boost geven waardoor je vol vertrouwen het examen kunt maken.

Lijkt een examentraining Nederlands van SSL jou ook wel wat? Wacht dan niet te lang met inschrijven, want de cursussen zijn ieder jaar weer snel vol.

Meer over onze examentrainingen

---- Open het inschrijfformulier ----

Tijdens de examentraining Nederlands van SSL word je volledig klaargestoomd voor het centraal eindexamen. Ieder jaar analyseren wij de examens en passen wij het lesmateriaal aan, om ervoor te zorgen dat dit naadloos aansluit op het CE. Ook zijn onze docenten uitstekend op de hoogte van de exameneisen. Tijdens de trainingen wordt aandacht besteed aan de soorten vragen die op het centraal examen gesteld worden en hoe je deze aanpakt. Daarnaast worden veelgemaakte fouten besproken en uitgelegd hoe deze te voorkomen zijn.

Een examentraining van SSL duurt twee of drie dagen. Iedere dag bestaat uit vier blokken met klassikale uitleg en tijd om zelf examenopgaven te oefenen onder begeleiding van onze docenten. Bij de examentraining Nederlands komt uitsluitend het onderwerp aan bod dat van belang is voor het centraal eindexamen: leesvaardigheid. Met onze stappenplannen weet jij hoe je een examenopgave aan moet pakken. Onze docenten geven tijdens de examencursus dan ook niet zomaar het juiste antwoord als jij er niet uitkomt, maar helpen je om dit zelf te vinden. Indien je na de lessen overdag nog extra wil oefenen, kun je deelnemen aan het avondprogramma voor nog meer individuele begeleiding. Op de derde dag van onze driedaagse examentraining Nederlands wordt doorgaans geoefend met gemengde opgaven. Zo kun je gelijk testen of je klaar bent voor het eindexamen en waarmee je thuis nog verder kunt oefenen.

De examentrainingen Nederlands van SSL vinden plaats van oktober tot en met mei. Je kunt dus het hele examenjaar door bij ons terecht! De cursusperiodes vallen doorgaans in vakanties en weekenden. In het vakkenoverzicht kun je de precieze data vinden.

Naar het vakkenoverzicht

Onze examentrainingen vinden plaats op verschillende locaties in Leiden. Leiden is zeer centraal gelegen in de Randstad en met het openbaar vervoer en de auto goed te bereiken. De cursuslocaties liggen dichtbij station Leiden Centraal. In de directe omgeving zijn goede overnachtingsmogelijkheden voor leerlingen die verder weg wonen en bij ons een examentraining Nederlands willen volgen.

 

Docent helpt leerlingen bij een examentraining Nederlands van SSL Leiden.
Docent geeft uitleg bij een examentraining Nederlands van SSL Leiden.