Overslaan en naar de inhoud gaan

Examentraining biologie

Vind jij de examenstof voor biologie ook zo lastig of de hoeveelheid overweldigend en ben je daarom op zoek naar een goede examentraining biologie? Dan kunnen wij je verder helpen. Stichting Studiebegeleiding Leiden is ontstaan uit een samenwerking met de Universiteit Leiden en heeft al meer dan 25 jaar ervaring met het organiseren van biologie examentrainingen. Wij organiseren examencursussen op zowel havo- als vwo-niveau.

Je kunt het hele jaar door bij ons een examentraining biologie volgen. We bieden de trainingen aan in de herfstvakantie, de kerstvakantie, de voorjaarsvakantie en de meivakantie. Ook in veel weekenden organiseren we examencursussen biologie. 

Tijdens onze driedaagse examentrainingen worden alle onderwerpen behandeld die voor het eindexamen belangrijk zijn. Onze docenten geven een heldere en gestructureerde uitleg over de verschillende biologie onderwerpen en de stappenplannen waarmee jij zelf de lastigste biologie opgaven kunt aanpakken. Hierna ga je zelf aan de slag met het door ons samengestelde lesmateriaal met echte eindexamenopgaven, waarbij onze docenten je helpen de stappenplannen toe te passen. Zij doen dit op zo’n manier dat jij leert hoe je dit op je examen helemaal alleen kunt doen. Deze methode geeft veel leerlingen meer zelfvertrouwen waardoor ze veel relaxter beginnen aan de eindexamenperiode.

Spreekt dit jou aan en wil je graag bij ons een examentraining biologie volgen? Wacht dan niet te lang met inschrijven, want onze examencursussen raken altijd snel vol!

Meer over onze examentrainingen

---- Open het inschrijfformulier ----

Een examentraining biologie kun je bij SSL volgen van oktober tot mei. De meeste vinden plaats in de weekenden of vakanties, zodat je niet in de knoop komt met schoolverplichtingen. De precieze data kun je terug vinden in het vakkenoverzicht.

Naar het vakkenoverzicht

Tijdens de examentraining wordt een standaard dagindeling gehanteerd met overdag vier lesblokken en 's avonds de mogelijkheid om (kosteloos) extra aandacht te besteden aan de onderwerpen die jij lastig vindt. De meeste trainingen duren drie dagen, maar er zijn ook tweedaagse biologietrainingen. Bij deze laatste is iets minder oefentijd. Daartegenover staat dat je er maar twee dagen aan kwijt bent en dat de kosten lager zijn.

Al onze examentrainingen biologie vinden plaats op locaties die dichtbij station Leiden Centraal liggen. Hierdoor zijn onze trainingen goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto. Dit is ook wel nodig, want onze leerlingen komen vanuit het hele land. Als jij ook van verder weg komt om bij ons een examentraining biologie te volgen is het wellicht handig om eens te kijken bij de overnachtingsmogelijkheden in de buurt, die we voor je op een rijtje hebben gezet. Dan hoef je ’s avonds niet terug te reizen en kun je uitgerust de examentraining volgen.

Stichting Studiebegeleiding Leiden organiseert niet alleen examentrainingen, maar ook een aantal andere cursussen. Zo is er de Stoomcursus in de zomervakantie, speciaal voor 5-vwo'ers die zich optimaal willen voorbereiden op het eindexamenjaar. Mocht je helaas niet in een keer slagen voor je eindexamen, dan kan SSL je helpen met een Herkansingscursus. Gemiddeld halen leerlingen hierna 1,5 punt hoger! Deze cursussen worden aangeboden voor biologie, maar ook voor bijna alle andere vakken.

 

Vrolijke leerling tijdens een examentraining biologie van SSL Leiden.
Vrolijke docent tijdens een examentraining biologie SSL Leiden.