Overslaan en naar de inhoud gaan
De Leidse Examentraining

Examentraining kerstvakantie

De kerstvakantie is een goed moment om een examentraining te volgen. Door in de kerstvakantie al een examentraining te volgen heb je daarna nog ruim voldoende tijd om verder te oefenen met de stappenplannen en strategieën die je op de cursus aangereikt krijgt. Ook houd je voldoende tijd over voor het leren voor andere vakken. Bovendien kun je de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan bij de examentraining inzetten bij de schoolexamens die je na de kerstvakantie nog gaat maken. 

Wil je een examentraining in de kerstvakantie volgen bij SSL? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier.

Meer over onze examentrainingen

---- Open het inschrijfformulier ----

In de kerstvakantie biedt SSL voor vrijwel alle vakken op havo- en vwo-niveau examentrainingen aan. De meeste examentrainingen in de kerstvakantie duren drie dagen, in de vakantie hoef je immers niet naar school, waardoor je ook buiten het weekend naar de cursus kunt komen. Bij een driedaagse examentraining van SSL wordt vrijwel alle voor het centraal examen relevante stof behandeld: zo weet je zeker dat je goed voorbereid bent op het examen! Daarnaast wordt een proefexamen gemaakt. Zo krijg je een goed beeld van hoe je ervoor staat en concrete tips en handvaten waar je na de kerstvakantie thuis verder mee aan de slag kunt.

Op de pagina examentraining vind je informatie over de inhoud van de cursus en de cursuskosten. In het vakkenoverzicht kun je precies terug vinden wanneer we welke vakken aanbieden, zo ook voor de periodes in de kerstvakantie. Via het inschrijfformulier kun je je inschrijven voor een examentraining in de kerstvakantie.

Ja dat kan, naast de examencursussen in de kerstvakantie bieden wij ook de rest van het examenjaar examentrainingen aan. De trainingen in de schoolvakanties (herfstvakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie) en in weekenden met een feestdag duren doorgaans drie dagen. Daarnaast bieden we door het jaar heen in de weekenden tweedaagse cursussen aan. De exacte data voor de examentrainingen voor alle vakken vind je in het vakkenoverzicht

Ook bieden wij enkele andere cursussen aan: de Stoomcursus in de zomervakantie voor leerlingen die van 5 naar 6 vwo gaan, en de Herkansingscursus in juni voor leerlingen die een herexamen gaan maken.

Als je een vraag hebt over de cursussen die SSL aanbiedt in de kerstvakantie of in andere periodes, kijk dan eerst eens bij de FAQ’s. Hier vind je het antwoord op alle veelgestelde vragen over onze examentrainingen. Staat je vraag er niet tussen of wil je persoonlijk advies? Stuur ons dan gerust een e-mail op info@sslleiden.nl. We helpen je graag!

Als je een algemene vraag over het eindexamen hebt, kijk dan ook eens in onze SSL Eindexamen Toolkit. Daarin hebben we allerlei praktische informatie over het eindexamen en een aantal nuttige examentips verzameld.