Overslaan en naar de inhoud gaan
De Leidse Examentraining

Vacature programmeur bij SSL (Leiden, 4 of 5 dagen per week)

Als programmeur bij SSL werk je in een enthousiast team aan een gevarieerde verzameling van projecten. In ons IT-team proberen we onze kantoorcollega’s en docenten te helpen het beste uit zichzelf en onze leerlingen te halen door hun administratieve taken zoveel mogelijk weg te nemen. Hiervoor gebruiken we bij SSL speciaal ontwikkelde software zoals een administratiesysteem voor docenten en leerlingen, een mailprogramma en webapplicaties voor de verschillende doelgroepen (een pagina met statistieken voor de cursuscoördinatie, persoonlijke pagina’s voor docenten en een informatie- en aanmeldsysteem voor leerlingen). Jouw taak is het onderhouden en verbeteren van deze software. We werken o.a. in de programmeertalen C#, PHP 8 (Laravel), JavaScript/TypeScript (Vue.js) en Go. Daarnaast maken we gebruik van Docker om onze applicaties te bundelen, van GitLab CI om de kwaliteit van onze code te bewaken, en van Kubernetes om onze test- en productieomgeving in te richten. Je werkt samen met andere (voornamelijk parttime) programmeurs en kantoorcollega’s in een informele sfeer waarbij waarde wordt gehecht aan feedback geven en van elkaar leren.

Je hebt een HBO/WO werk/denkniveau met minimaal een jaar werkervaring of hobbymatig meerdere jaren ervaring. Verder beschik je over relevante kennis van git, databases en verschillende programmeertalen. Je hoeft de talen waarmee wij werken niet allemaal te beheersen, maar je kunt jezelf wel snel nieuwe talen eigen maken.

Daarnaast vind je het leuk om kritisch mee te denken over het verbeteren van software, kan je goed samenwerken en technische kwesties toelichten aan collega’s zonder programmeerkennis die met de software moeten werken.

 • Een functie in een kleinschalige, informele werkomgeving met een hecht team van 12 vaste medewerkers.
 • De mogelijkheid om kwaliteit te leveren. Dus geen half werk. We doen iets liever goed en grondig. En dat zonder tijdsdruk.
 • Een salaris tussen (afh. van ervaring) € 3.000,- en € 5.000,- bruto per maand (40 uur per week)
 • 8% vakantietoeslag, 5% eindejaarsuitkering, volledige reiskostenvergoeding en 25 vakantiedagen.
 • Een ongebruikelijke hoeveelheid flexibiliteit: het maakt ons niet uit op welke dagen en tussen welke tijden je werkt. Een combinatie van thuis en op kantoor werken is mogelijk 
 • Verder: 
  • tafeltennis in pauzes (als je dat leuk vindt tenminste)
  • dagelijkse smoothies en onbeperkt (gezonde) snacks
  • regelmatig verzorgde lunches
 • Maar vooral: relaxte, aardige en leuke collega's!

SSL organiseert al meer dan 25 jaar intensieve trainingen gericht op het verbeteren van examenresultaten van havo- en vwo-leerlingen. Bij onze cursussen ligt de nadruk op het bieden van kwaliteit en veel individuele aandacht, zowel voor de cursisten als ook voor onze docenten. Ons team bestaat uit 12 vaste collega’s en ca. 3 tijdelijke krachten, meestal studenten met een tussenjaar. Als team ontlenen we plezier aan het creëren van een omgeving waarin zowel de leerlingen als de docenten optimaal tot hun recht komen. Onze kernwaarden hierbij zijn:

 • positieve instelling – het positieve zien en enthousiasme uitstralen;
 • het geven en ontvangen van opbouwende feedback en complimenten;
 • verantwoordelijkheid nemen en proactief handelen;
 • streven naar kwaliteit;
 • jezelf willen blijven ontwikkelen.

Herken je jezelf in het bovenbeschreven profiel en ben je op zoek naar een afwisselende baan? Dan zijn we benieuwd naar je reactie! Je kunt je motivatiebrief, curriculum vitae en cijferlijst van de middelbare school (te downloaden via DUO) per e-mail sturen naar Hans Huibregtse via vacatures@sslleiden.nl. Een persoonlijkheids- en/of capaciteitentest kunnen onderdeel vormen van de sollicitatieprocedure.
Toch nog vragen? Stuur gerust een mailtje naar vacatures@sslleiden.nl.