Overslaan en naar de inhoud gaan
De Leidse Examentraining

Examentraining havo

Zit je in je havo-examenjaar en wil je je graag zo goed mogelijk voorbereiden op je eindexamen? Kom dan een of meerdere examentraining(en) volgen in Leiden. We bieden verschillende soorten examentraining havo aan in de herfstvakantie, de kerstvakantie, de voorjaarsvakantie en de meivakantie. Ook in weekenden door het jaar heen kun je bij ons een training volgen.

Met ons lesmateriaal, duidelijke uitleg en persoonlijke begeleiding halen onze enthousiaste docenten samen met jou het beste in je naar boven. We besteden veel aandacht aan het structureren van de examenstof. In klassikale uitleg behandelen we de hoofdzaken op een duidelijke manier. Er is veel tijd om te oefenen met echte examenopgaven en onze docenten helpen je daarbij. Alle opgaven die je maakt worden nagekeken. We zien dus meteen wat jouw sterke punten en verbeterpunten zijn. Je krijgt individuele tips en kunt dan zelf merken hoe je vooruitgaat. 

Stichting Studiebegeleiding Leiden biedt al meer dan 25 jaar examentrainingen aan. Leerlingen zien hun cijfer gemiddeld een punt stijgen nadat zij een training hebben gevolgd bij SSL. Ook jou helpen we graag!

Meer informatie over onze examentraining havo? Lees dan verder over de cursuslocaties, de dagindeling van de examentraining en de kosten. Meteen aanmelden? Dat kan via:

---- Open het inschrijfformulier ----

Meer over onze examentrainingen

Voor de meeste vakken is er een examentraining, namelijk voor:

​​​​​Wil je weten wanneer jouw vak wordt aangeboden? Kijk dan in het vakkenoverzicht.

Naar het vakkenoverzicht

Je kunt een examentraining volgen van oktober tot en met mei. Alle data en een overzicht van alle vakken vind je hier. We raden je aan om een examentraining zo vroeg mogelijk te volgen. Je kunt dan extra lang oefenen met de stappenplannen en strategieën waardoor je alvast kunt profiteren van de examentraining bij je laatste schoolexamens!

Omdat we een beperkt aantal plaatsen beschikbaar hebben, willen we je aanraden om je op tijd in te schrijven voor een examentraining havo. Als je je aanmeldt voor een cursus waarvoor een wachtlijst geldt, is de kans namelijk klein dat je kunt deelnemen aan de training.

Schrijf je hier in voor de examentrainingen: 

---- Open het inschrijfformulier ----

Ben je niet meteen geslaagd voor je havo-examen of wil je je examencijfer verbeteren? Dan kun je je inschrijven voor onze Herkansingscursus. Deze cursus vindt plaats tussen de dag van de examenuitslag en dag waarop de herkansingen beginnen. In een paar dagen wordt je helemaal klaargestoomd voor je herkansing. Gemiddeld stijgt het cijfer van leerlingen die bij ons een herexamentraining volgen met 1,5 punt ten opzichte van het eerste tijdvak. Zo lukt het hopelijk alsnog om je havo-diploma te halen! 

Docent tijdens klassikale uitleg bij een examentraining havo van SSL Leiden.
Docent tijdens een examentraining havo van SSL Leiden.