Overslaan en naar de inhoud gaan
 
De Leidse Examentraining

Examentraining havo

Zit je in je havo-examenjaar en wil je je graag zo goed mogelijk voorbereiden op je eindexamen? Kom dan een of meerdere examentraining(en) volgen in Leiden. We bieden examentrainingen voor havo aan in de herfstvakantie, de kerstvakantie, de voorjaarsvakantie en de meivakantie. Ook in weekenden door het jaar heen kun je bij ons een Examencursus havo volgen.

Met behulp van speciaal ontwikkeld lesmateriaal, duidelijke uitleg en persoonlijke begeleiding halen onze enthousiaste docenten samen met jou het beste in je naar boven. Tijdens de examentrainingen wordt veel aandacht besteed aan het structureren van de examenstof. In klassikale uitleg worden de hoofdzaken van de stof duidelijk behandeld. Er is veel tijd om te oefenen met echte examenopgaven onder begeleiding van de docenten en alle opgaven die je maakt worden nagekeken. Je docenten zien dus meteen wat jouw sterke punten en verbeterpunten zijn. Hierdoor krijg je individuele tips en kun je zelf merken hoe je vooruitgaat. 

Stichting Studiebegeleiding Leiden biedt al meer dan 25 jaar examentrainingen aan. Leerlingen zien hun cijfer gemiddeld een punt stijgen nadat zij een training hebben gevolgd bij SSL. Ook jou helpen we graag!

Meer informatie over onze examentraining havo? Lees dan verder over de cursuslocaties, de dagindeling van de examentraining en de kosten. Meteen aanmelden? Dat kan via:

---- Open het inschrijfformulier ----

Meer over onze examentrainingen

Wij bieden examentrainingen havo aan voor de meeste examenvakken, namelijk: 

​​​​​Wil je weten wanneer jouw vak wordt aangeboden? Kijk dan in het vakkenoverzicht.

Naar het vakkenoverzicht

Examentrainingen worden aangeboden van oktober tot en met mei. In totaal zijn er in schooljaar 2020-2021 28 periodes waarin je een examentraining kunt volgen. De precieze data en een overzicht van alle vakken per periode vind je hier. We raden je aan om een examentraining zo vroeg mogelijk te volgen. Op die manier kun je extra lang oefenen met de stappenplannen en strategieën en kun je alvast profiteren van de examentraining bij je laatste schoolexamens (SE's)!

Omdat we een beperkt aantal plaatsen beschikbaar hebben, willen we je aanraden om je op tijd in te schrijven voor de examentraining(en) van jouw keuze. Als je je aanmeldt voor een cursus waarvoor een wachtlijst geldt, is de kans namelijk klein dat je kunt deelnemen aan de training.

Schrijf je hier in voor de examentrainingen: 

---- Open het inschrijfformulier ----

Ben je helaas gezakt voor je havo-examen of wil je je examencijfer verbeteren? Dan kun je je inschrijven voor onze Herkansingscursus. Deze cursus vindt plaats tussen de dag waarop je de examenuitslag ontvangt en de aanvang van de herexamens. In een paar dagen wordt je helemaal klaargestoomd voor je herkansing. Gemiddeld stijgt het cijfer van leerlingen die bij ons een herexamentraining volgen met 1,5 punt ten opzichte van het eerste tijdvak. Zo gaat het hopelijk alsnog lukken om je havo-diploma te halen! 

Docent tijdens klassikale uitleg bij een examentraining havo van SSL Leiden.
Docent tijdens een examentraining havo van SSL Leiden.