Overslaan en naar de inhoud gaan
 
De Leidse Examentraining

Examentraining Haarlem

Een goede examentraining in de buurt van Haarlem volg je bij Stichting Studiebegeleiding Leiden. Op slechts 20 treinminuten afstand van Haarlem vind je dé examentraining met meer dan 25 jaar ervaring die ontstaan is uit een samenwerking met Universiteit Leiden. Eindexamenkandidaten komen vanuit het hele land, en zeker ook vanuit Haarlem, om een of meerdere van onze driedaagse examentrainingen te volgen. En met succes: meer dan 90% van onze leerlingen slaagt in één keer. Wij organiseren examentrainingen voor zowel havo als vwo voor bijna alle vakken. We kunnen je dus bijna altijd helpen.

Meer over onze examentrainingen

---- Open het inschrijfformulier ----

Tijdens onze examentrainingen wordt alle belangrijke stof op duidelijk wijze uitgelegd door onze docenten aan de leerlingen uit Haarlem en de rest van Nederland. Doordat wij jaarlijks de examens zorgvuldig analyseren en ons lesmateriaal daarop aanpassen, weten we zeker dat we alle belangrijke onderwerpen behandelen. Echter, onze examentrainingen zijn niet alleen gericht op het vergaren van kennis. Tijdens onze examentrainingen wordt ook veel aandacht besteed aan hoe je die lastige examenopgaven het best aan kunt pakken. Hiervoor hebben wij speciale stappenplannen ontwikkeld, waarmee je altijd tot het antwoord komt. Onze docenten zullen je tijdens de examentraining individueel begeleiden om ervoor te zorgen dat jij deze methoden na de training thuis in Haarlem volledig zelf kunt toepassen.

In de periode oktober tot en met mei kun je vanuit Haarlem naar ons toe komen voor het volgen van een examentraining. De meeste cursusperiodes vinden plaats in de weekenden of vakanties. We houden de vakanties aan van regio midden. De herfstvakantie en de voorjaarsvakantie vallen in Haarlem op andere data. Gelukkig kun je van school vaak een dag vrij krijgen als je aangeeft dat je een examentraining wilt volgen. Zo kun je toch het hele jaar door vanuit Haarlem bij ons terecht!

Onze examentrainingen duren twee of drie dagen, waarbij een standaard dagindeling wordt aangehouden. Overdag is ruimte voor zowel klassikale uitleg als het oefenen met examenopgaven onder begeleiding. ’s Avonds bieden wij de optie om extra individuele begeleiding te krijgen van onze docenten, hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Wij bieden de onderstaande vakken aan op havo- en vwo-niveau. Wil je weten in welke periodes jouw vak wordt aangeboden? Kijk dan in het vakkenoverzicht.

Naar het vakkenoverzicht

Zowel met de auto als met het openbaar vervoer kun je vanuit Haarlem gemakkelijk naar onze cursuslocaties komen. Deze zijn vrijwel allemaal lopend vanaf station Leiden Centraal te bereiken. Als je samen met een vriend of vriendin vanuit Haarlem naar ons toe wil komen om een examentraining te volgen, kun je dit aangeven bij je aanmelding. Wij zorgen dan dat jullie bij elkaar in de klas komen. Vind je het toch lastig om na een lange dag examentraining weer terug te gaan naar Haarlem, dan raden we je aan om eens te kijken naar de mogelijkheden voor overnachting in de buurt. Wanneer je bij een gastgezin slaapt brengen zij je in sommige gevallen naar de cursuslocatie toe.