Overslaan en naar de inhoud gaan
De Leidse Examentraining

Examentraining geschiedenis

Voor een examentraining geschiedenis moet je in Leiden zijn. Stichting Studiebegeleiding Leiden, ontstaan uit een samenwerking met Universiteit Leiden, heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het organiseren van examentrainingen voor havo en vwo. Hierdoor weten wij precies op welke onderdelen leerlingen vastlopen en hoe we hen kunnen helpen om de opgaven toch zelfstandig op te kunnen lossen. Tijdens onze driedaagse examentraining geschiedenis worden namelijk niet alleen alle belangrijke onderwerpen nog eens nagelopen zodat je kennisniveau op peil is, ook worden stappenplannen aangereikt waarmee je zelfs bij de lastigste vragen precies weet hoe je moet beginnen en tot het goede antwoord komt.

Zowel de uitleggen als het lesmateriaal voor onze examentraining geschiedenis worden ieder jaar geüpdatet, zodat deze naadloos aansluiten op het centraal eindexamen. Bovendien zijn onze docenten door ons opgeleid en worden ze ieder jaar bijgeschoold, waardoor ze onze methodes goed kennen en jou met al je vragen kunnen helpen.

Kortom, kun jij wel wat hulp gebruiken tijdens de voorbereiding op je geschiedenis examen? Bijvoorbeeld omdat je nu een onvoldoende staat of omdat je voor het hoogst haalbare resultaat wil gaan. Schrijf je dan snel in voor een examentraining van SSL. Wacht hier niet te lang mee, want onze cursussen zijn altijd snel vol.

Meer over onze examentrainingen

---- Open het inschrijfformulier ----

Onze examentrainingen geschiedenis vinden plaats op diverse locaties in Leiden. Deze zijn prima te bereiken met het openbaar vervoer, door met de trein naar Leiden Centraal te reizen. Aangezien eindexamenkandidaten vanuit het hele land naar ons toe komen om een geschiedenistraining te volgen is dit ook erg belangrijk. Voor degenen die van ver komen, is overnachten in Leiden vaak een gunstige optie. Leerlingen die bij een gastgezin logeren worden vaak naar de cursuslocatie gebracht of kunnen een fiets lenen.

SSL biedt de examentrainingen geschiedenis het hele examenjaar door aan. Deze worden aangeboden in de weekenden en vakanties. Zo kun je bij ons een examentraining geschiedenis volgen in de herfstvakantie, de kerstvakantie, de voorjaarsvakantie en de meivakantie. Voor een actueel overzicht van de data waarop de examentraining geschiedenis wordt aangeboden, kun je kijken in het vakkenoverzicht.

Naar het vakkenoverzicht

Een examentraining geschiedenis duurt twee of drie dagen. In het vakkenoverzicht kun je zien wanneer we de trainingen aanbieden. Iedere dag beginnen we om half 9 en het programma bestaat uit vier lesblokken met tussendoor pauzes. In de lesblokken wordt eerst uitleg gegeven, waarna je zelf aan de slag gaat met het maken van examenopgaven onder begeleiding van onze docenten. Tijdens het avondprogramma kun je bij je docenten terecht voor extra uitleg en persoonlijke tips om het meeste uit je examentraining geschiedenis te halen. Dit avondprogramma is optioneel, maar we raden je zeker aan om hieraan deel te nemen. Omdat het avondprogramma na etenstijd begint, verzorgt SSL een maaltijdbuffet op de cursuslocatie. Om mee te eten kun je een maaltijdbon aanschaffen.

Bij Stichting Studiebegeleiding Leiden kun je niet alleen examentrainingen geschiedenis volgen. Gedurende het jaar zijn er ook andere mogelijkheden om bij ons een cursus te volgen om je voor te bereiden op het examen. Daarnaast organiseren wij Herkansingscursussen voor leerlingen die niet in een keer zijn geslaagd. Onze cursussen worden aangeboden op havo- en vwo-niveau voor bijna alle vakken.

In de zomer worden de Stoomcursussen voor 5-vwo leerlingen georganiseerd, waarbij de basiskennis herhaald wordt, om zo goed voorbereid aan het examenjaar te beginnen.

 

Docent helpt leerling tijdens een examentraining geschiedenis van SSL Leiden.
Docent kijkt na tijdens een examentraining geschiedenis van SSL Leiden.