Overslaan en naar de inhoud gaan
De Leidse Examentraining

Verschil tweedaagse en driedaagse Examencursus

Onze examencursussen duren twee of drie dagen.

Wat is het verschil tussen een tweedaagse en een driedaagse Examencursus?

  • Tijdens de tweedaagse training behandelen we voor de meeste vakken 2 (van de 10) onderwerpen minder dan in de driedaagse training. Je krijgt voor deze onderwerpen wel een handout mee naar huis. Hierin staan suggesties die je kunnen helpen om de niet behandelde onderwerpen zelfstandig onder de knie te krijgen. Alle vragen die je hebt over de examenstof van jouw vak, kun je gewoon stellen, bijvoorbeeld in het avondprogramma. Bovendien kun je onze docenten na afloop mailen met al je vragen. 
  • Lees op de vakkenpagina van jouw vak bij 'Inhoud van een tweedaagse Examencursus' welke onderwerpen we niet behandelen tijdens de tweedaagse training. Je kunt over deze onderwerpen in het avondprogramma wel opgaven maken, maar het is vanwege de kortere cursus niet mogelijk voor de docenten om de theorie uit te leggen.
  • Tijdens de driedaagse training nemen is er meer oefentijd en is er tijd om met gemengde opgaven te oefenen.
  • De kosten voor een tweedaagse cursus zijn lager. 

Tip: we raden je, zeker bij de tweedaagse cursus, ten zeerste aan deel te nemen aan het avondprogramma: je kunt dan extra oefenen met (examen)opgaven en de lastige onderwerpen verder bestuderen, onder begeleiding van je docenten. 

In het vakkenoverzicht kun je lezen welke trainingen twee en welke trainingen drie dagen duren. 

De Leidse Examentraining
De Leidse Examentraining