Overslaan en naar de inhoud gaan

Examentraining Frans

Onze examentraining Frans is er voor alle havo- en vwo-eindexamenkandidaten die nog wat extra hulp kunnen gebruiken om een voldoende te halen voor het centraal eindexamen Frans en voor degenen die al een voldoende staan, maar hun resultaten verder willen verbeteren.

Stichting Studiebegeleiding Leiden organiseert al jarenlang examentrainingen voor de moderne vreemde talen en wij verbeteren onze lesmethodes continue. Zo analyseren wij ieder jaar het examen, waardoor we zeker weten dat ons lesmateriaal naadloos aansluit op het CE en jij de juiste dingen leert. Tijdens onze examentraining Frans leer je dan ook niet alleen iets over de taal, maar vooral over hoe je de examenopgaven voor Frans het best aanpakt. Hierbij wordt alleen aandacht besteed aan leesvaardigheid, omdat dit het onderdeel is dat wordt getoetst op het centraal eindexamen. Volg je eerder in het examenjaar een examentraining Frans, dan wordt er ook aandacht besteed aan de voorbereiding op de luistertoetsen die half januari worden afgenomen. Wij ervaren dat onze methodes leerlingen niet alleen helpen om tot de juiste antwoorden te komen, maar dat deze ook het zelfvertrouwen vergroten. Leerlingen ervaren zo minder stress en behalen goede resultaten: meer dan 90% van onze leerlingen slaagt.

Wil jij je nu direct inschrijven voor een examentraining Frans of nog wat meer te weten komen over de examentrainingen van SSL? Klik dan op een van de onderstaande buttons. Wacht overigens niet te lang met inschrijven, de trainingen zijn vaak snel vol.

Meer over onze examentrainingen

---- Open het inschrijfformulier ----

Onze examentrainingen vinden plaats in Leiden. De locaties zijn lopend te bereiken vanaf station Leiden Centraal en met de auto goed bereikbaar. Voor leerlingen die niet in de directe omgeving wonen, zijn er genoeg overnachtingsmogelijkheden in de buurt. Van oktober tot en met mei kun je bij ons terecht voor een examentraining Frans, gedurende de rest van het jaar zijn er ook andere cursusopties zoals hieronder verder wordt beschreven. De cursussen vinden voornamelijk plaats in de weekenden en vakanties. De actuele data vind je in het vakkenoverzicht.

Naar het vakkenoverzicht

Er zijn veel verschillende aanbieders van examentrainingen, dus het kan lastig zijn om te kiezen. Wij zijn ervan overtuigd dat we jou kunnen helpen om de volgende redenen:

  • Onze docenten zijn professioneel en enthousiast, zij kunnen je daardoor goed helpen én goed motiveren.
  • Met onze stappenplannen weet je hoe je de verschillende soorten examenopgaven het best kunt oplossen, zo kom je op het examen niet voor verassingen te staan.
  • Je krijgt veel feedback. Zo worden al je opdrachten nagekeken, is er in de avond ruimte voor extra bijles over de onderwerpen die jij nog lastig vind en krijg je tips mee naar huis om verder te oefenen. Deze zeer persoonlijke aanpak is mogelijk omdat er per vijf leerlingen een docent is.
  • De methodes die je leert bij de examentraining Frans kun je ook toepassen op andere moderne vreemde talen, zoals Duits en Engels.

Mocht je onverhoopt een herexamen moeten maken voor je eindexamen Frans. Dan kun je je inschrijven voor onze herexamentraining Frans. Deze training vindt plaats in juni, tussen de dag waarop je de examenuitslag ontvangt en de examens in het tweede tijdvak.

 

Vrolijke leerling bij de examentraining Frans van SSL Leiden.
Leerling bij een examentraining Frans van SSL Leiden.