Overslaan en naar de inhoud gaan
De Leidse Examentraining

Examentraining natuurkunde

Met onze examentraining natuurkunde vergroot je je kans van slagen aanzienlijk. Stichting Studiebegeleiding Leiden is ontstaan uit een samenwerking met Universiteit Leiden en heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het organiseren van examentrainingen voor natuurkunde. Havo- en vwo-leerlingen kunnen bij ons een examentraining volgen.

Wij begrijpen dat natuurkunde een lastig vak is. Met de heldere uitleg van onze docenten en onze handige stappenplannen krijg jij alle examenstof onder de knie en weet je hoe je een examenopgave moet aanpakken. Bovendien sluit ons lesmateriaal perfect aan op de eindexamenstof, omdat we het materiaal jaarlijks aanpassen aan de laatste eisen. Zo weet je zeker dat je je optimaal voorbereidt. Tijdens onze examentraining is er veel ruimte voor individuele begeleiding. Onze docenten helpen je om zelf op het goede antwoord te komen. De ervaring leert dat het zelfvertrouwen hierdoor stijgt en leerlingen het eindexamen natuurkunde hierna vol vertrouwen tegemoet gaan.

Kun jij wel een boost in je zelfvertrouwen gebruiken en wil je gewoon nog wat extra hulp om natuurkunde te snappen? Of ga je voor een nog beter cijfer dan de voldoende die je nu al hebt? Kies dan voor de examentraining natuurkunde van SSL. Als je je wilt aanmelden voor deze cursus, dan raden we je aan hier niet te lang mee te wachten. De trainingen raken namelijk snel vol.    

Meer over onze examentrainingen

---- Open het inschrijfformulier ----

Je kunt het hele jaar door bij ons terecht voor een examentraining natuurkunde. De eerste examentrainingen staan gepland in oktober en de laatste in mei. De trainingen duren twee of drie dagen en vinden plaats in de weekenden en vakanties. Je kunt in de herfstvakantie, de kerstvakantie, de voorjaarsvakantie en de meivakantie een examentraining natuurkunde van SSL volgen. Voor de actuele data kun je kijken in het vakkenoverzicht.

Naar het vakkenoverzicht

Meer informatie over het programma gedurende de training natuurkunde, vind je terug bij de dagindeling. Onze leslocaties zijn met de auto en met het openbaar vervoer goed bereikbaar. De trainingen vinden plaats op verschillende locaties nabij station Leiden Centraal. In de buurt zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden, van hotel tot gastgezin.

Ieder jaar volgen veel leerlingen vanuit het hele land een examentraining bij Stichting Studiebegeleiding Leiden. Veel van hen komen voor een examentraining natuurkunde. Meer dan 90% van onze leerlingen slaagt in één keer. De tevredenheid van de leerlingen blijkt ook uit de positieve reacties die wij van hen ontvangen na afloop van de examentrainingen natuurkunde. Ze benoemen vooral de handige aanpak die wij ze leren om natuurkunde examenopgaven te beantwoorden. Heel anders dan hoe natuurkunde op school wordt geleerd.

Ook de kundigheid van onze docenten en de hoge mate van individuele begeleiding worden vaak genoemd. Zo krijgen leerlingen van ons niet alleen tijdens de examentraining tips om de examenopgaven nog beter aan te pakken, maar krijgen ze deze persoonlijke tips ook geschreven mee naar huis. Zo kun je thuis verder oefenen en ben je er zeker van dat je het op je examen ook helemaal alleen kunt. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en dat vinden wij zeer belangrijk.

Bij SSL kun je niet alleen examentrainingen volgen. Zo hebben wij in de zomer speciale Stoomcursussen voor leerlingen uit 5-vwo, die optimaal voorbereid willen zijn op het eindexamenjaar. Daarnaast helpen wij leerlingen die hun eindexamen moeten herkansen met onze Herkansingscursus. Zowel deze cursussen als de examentraining worden bovendien voor bijna alle vakken op havo- en vwo-niveau aangeboden.


 

Docent geeft uitleg tijdens een examentraining natuurkunde van SSL Leiden.
Leerlingen in overleg tijdens een examentraining natuurkunde van SSL Leiden.