Overslaan en naar de inhoud gaan
De Leidse Examentraining

Examentraining Duits

Voor een examentraining Duits moet je in Leiden zijn! Stichting Studiebegeleiding Leiden (SSL) heeft namelijk al ruim 25 jaar ervaring in het organiseren van examentrainingen voor havo- en vwo-leerlingen. Door de jaren heen hebben wij onze methodes steeds geëvalueerd en aangepast om deze optimaal te laten aansluiten op de examenvereisten en de behoeften van eindexamenkandidaten. Onze examentraining Duits wordt dan ook zeer positief ervaren door onze leerlingen en meer dan 90% van hen slaagt in één keer voor het eindexamen.

Wil jij ook graag een examentraining Duits van SSL volgen? Schrijf je dan snel in!

Meer over onze examentrainingen

---- Open het inschrijfformulier ----

Het zal je misschien verbazen, maar leerlingen komen vanuit heel Nederland naar ons toe om dé Leidse examentraining te volgen. Onze Leidse methode staat bekend om de combinatie tussen heldere uitleg door enthousiaste en professionele docenten en de nauwe aansluiting op de vraagstelling en stof van het centraal eindexamen. Daarnaast bieden de stappenplannen die wij gebruiken tijdens de examentraining Duits een grote houvast voor het beantwoorden van vragen over lastige Duitse teksten. Met deze stappenplannen, die bovendien ook toepasbaar zijn op Engelse en Franse eindexamenteksten, weten leerlingen hoe zij de verschillende eindexamenopgaven moeten aanpakken en komen zij sneller tot het juiste antwoord. Uit ervaring blijkt dat hierdoor niet alleen de resultaten sterk verbeterd worden, maar ook het zelfvertrouwen een enorme boost krijgt. Dit maakt de examentraining Duits voor veel leerlingen niet alleen een nuttige, maar ook een zeer geruststellende, voorbereiding op het eindexamen.

Als je voor de luistertoetsen (die half januari worden afgenomen) een examentraining Duits volgt, dan wordt er naast leesvaardigheid ook geoefend met luistervaardigheid. Het blijkt namelijk dat veel leerlingen dit erg lastig vinden. Met onze strategieën wordt het halen van een mooi cijfer voor de luistertoets een stuk makkelijker! 

De examentrainingen Duits van SSL vinden plaats in de weekenden en vakanties in de periode half oktober t/m half mei. Over het algemeen raden wij leerlingen aan de examentraining zo vroeg mogelijk te volgen, zodat zij ook bij de schoolexamens Duits tijdens het examenjaar profijt hebben van de aangeleerde strategieën. Bovendien is er zo meer tijd om te oefenen. Voor het actuele aanbod van de examentrainingen Duits kun je kijken in het vakkenoverzicht.

Naar het vakkenoverzicht

Al onze examentrainingen vinden plaats in Leiden, op locaties dichtbij het Centraal Station. Onze cursussen zijn hierdoor zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed te bereiken. Ook zijn er in de buurt veel mogelijkheden om te overnachten.

Is een examentraining Duits niet precies wat je zoekt of ben je opzoek naar een cursus in een andere periode? Ook dan kunnen we je misschien nog helpen. SSL biedt namelijk nog een aantal andere cursussen aan om leerlingen die moeite hebben met Duits te ondersteunen. Zit je bijvoorbeeld in 5 vwo en wil je je optimaal voorbereiden voor het eindexamenjaar? Dan kun je bij ons een Stoomcursus in de zomervakantie volgen. Mocht je onverhoopt een onvoldoende hebben gehaald voor Duits op je eindexamen en ga je hiervoor een herkansing doen? Dan kun je je opgeven voor een Herkansingscursus, waarna leerlingen gemiddeld 1,5 punt hoger scoren!