Overslaan en naar de inhoud gaan
De Leidse Examentraining

Examentraining Latijn

Voor een examentraining Latijn moet je in Leiden zijn! Stichting Studiebegeleiding Leiden organiseert al ruim 25 jaar examentrainingen op havo- en vwo-niveau. Voor onze examentraining Latijn stellen wij zelf een lesmethode samen, waardoor jij kunt oefenen met de juiste teksten. Zowel aan de vragen over het pensum als het vertalen van een tekst van examenschrijver, wordt tijdens de examentraining Latijn geruime aandacht besteed. Richt je je liever alleen op vertalen? Volg dan een speciale vertaaltraining. De handige stappenplannen en andere strategieën die wij onze leerlingen aanleren geven veel houvast tijdens het examen. In de meeste gevallen wordt hierdoor niet alleen het eindresultaat verbeterd, maar neemt ook de examenstress af. Onze leerlingen geven namelijk aan na het volgen van een examentraining Latijn minder op te zien tegen het eindexamen en er met vertrouwen aan te beginnen.

Meer over onze examentrainingen

---- Open het inschrijfformulier ----

De Leidse examentrainingen staan voornamelijk bekend om de eerder genoemde stappenplannen. Ook de enthousiaste docenten, de hoge mate van individuele aandacht en de nauwe aansluiting op het centraal eindexamen worden vaak als positieve punten genoemd. Om de kwaliteit van onze examentrainingen Latijn te waarborgen en ze te laten aansluiten op de nieuwe examenauteur stellen wij ons lesmateriaal ieder jaar opnieuw samen volgens de laatste exameneisen. Bovendien worden onze docenten jaarlijks bijgespijkerd en volgen nieuwe docenten bij ons een uitgebreid opleidingstraject. Tijdens onze examentraining Latijn is er altijd minstens één docent beschikbaar per vijf leerlingen. Hierdoor zullen je vragen nooit lang onbeantwoord blijven. Bovendien is er tijdens het avondprogramma ruime mogelijkheid tot extra aandacht voor individuele knelpunten.

Een examentraining Latijn volgen kan bij SSL in de periode half oktober tot en met half mei. De trainingen vinden plaats in weekenden en vakanties, zoals de herfstvakantie, de kerstvakantie, de voorjaarsvakantie en de meivakantie. Wil je zien wanneer jij een examentraining Latijn bij ons kunt volgen? Kijk dan snel in het vakkenoverzicht.

Naar het vakkenoverzicht

 

Leiden is zeer centraal gelegen in de Randstad en goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Bovendien liggen onze locaties vrijwel allemaal op loopafstand van station Leiden Centraal. Wij mogen dan ook ieder jaar weer leerlingen uit heel Nederland bij ons op de cursus verwelkomen. Omdat het programma van de examentrainingen zeer intensief is, is voldoende slaap essentieel. Leerlingen die verder weg wonen, slapen daarom graag bij familie of vrienden in de buurt. Een andere optie is het boeken van een van de vele overnachtingsmogelijkheden in de directe omgeving.

Mocht je buiten het examencursusseizoen geïnteresseerd zijn in het volgen van een training bij SSL, dan zijn er verschillende mogelijkheden. In de zomer bieden wij voor leerlingen uit 5-vwo de Stoomcursus Latijn aan. Mocht je je Latijn examen moeten herkansen, dan kun je bij ons terecht voor een Herkansingscursus in de week na de examenuitslag.