Overslaan en naar de inhoud gaan
De Leidse Examentraining

Herexamentraining

Met een herexamentraining van SSL krijgt je zelfvertrouwen een boost en vergroot je je kans van slagen. Bovendien stijgt het cijfer van onze leerlingen gemiddeld 1,5 punt ten opzichte van het eerste tijdvak!

SSL biedt al meer dan 25 jaar herexamentrainingen aan voor havo- en vwo-leerlingen die een herexamen moeten maken. Zowel leerlingen die een onvoldoende hebben gehaald als leerlingen die hun cijfer verder willen verbeteren, volgen bij ons de herexamentraining. De herexamentraining is speciaal opgezet om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je herexamen 2021. Tijdens de cursus vergroot je grip op de stof door middel van de handige stappenplannen, de heldere uitleg en de professionele begeleiding die je krijgt van onze docenten. Ons lesmateriaal wordt jaarlijks aangepast aan de meest recente examens, waardoor het zeer goed aansluit op de examenvereisten. Door het strakke studieschema tijdens de herexamentrainingen worden vrijwel alle voor het herexamen relevante onderwerpen in deze paar dagen behandeld. Daarmee ben je optimaal voorbereid op het maken van je herkansing!

Het moeten maken van een herexamen is natuurlijk erg spannend. Examenkandidaten die bij ons een training hebben gevolgd, geven aan zich hierna zekerder te voelen en met meer vertrouwen het herexamen te maken. Dit komt niet alleen door de heldere uitleg en de handige stappenplannen die worden aangereikt, maar ook omdat wij je leren hoe je zelf het juiste antwoord vindt. Hiermee krijgt je zelfvertrouwen weer een boost!

De herexamentraining in schooljaar 2020-2021 vindt plaats in de periode van vrijdag 18 juni tot en met maandag 21 juni 2021. Tijdens deze periode word je in twee, drie of vier dagen (afhankelijk van het vak) klaargestoomd voor het herexamen van één vak naar keuze.

Verwacht je een herexamen? Dat is natuurlijk heel erg vervelend, maar weet dan dat wij voor je klaarstaan! Vanaf uiterlijk 1 september kun je alvast een plek reserveren voor de Herkansingscursus 2021 via het inschrijfformulier

Reserveren voor de Herkansingscursus? Klik hier

SSL is ontstaan vanuit een samenwerking met Universiteit Leiden en heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het organiseren van examentrainingen en herexamentrainingen. Door deze jarenlange ervaring hebben wij onze methodes al veler malen kunnen evalueren en aanpassen aan de behoeftes van onze leerlingen én de landelijke exameneisen. Ons lesmateriaal en de uitleg van onze docenten worden jaarlijks aan deze eisen aangepast en geven zo een duidelijk en helder overzicht van de examenstof die terugkomt op het examen en het herexamen. Naast het leren van de stof besteden wij bovendien veel aandacht aan het aanleren van een aanpak voor alle verschillende soorten examenvragen. Dit doen we met onze bekende stappenplannen. Hiermee weet je hoe je het best het antwoord op de examenvraag kunt vinden. Zo weet je hoe je de vragen op het herexamen moet aanpakken en ga je met meer zelfvertrouwen aan de slag.

Hieronder worden de verschillende unieke aspecten van onze herexamentrainingen nog verder toegelicht:

Intensiviteit en individuele aandacht

De begeleiding tijdens de herexamentrainingen van SSL is intensief: één docent op vijf leerlingen. Zo zul je nooit lang blijven zitten met je vragen en is er altijd genoeg ruimte voor individuele aandacht. Bovendien voeren we met elke leerling tijdens het eerste lesuur een kort gesprek om persoonlijke knelpunten direct aan het licht te brengen. Tijdens de rest van de cursus houden de docenten je vorderingen en verbeterpunten zorgvuldig bij waardoor je weet waar je je op moet richten.

Duidelijke structuur

De gehele cursus is in blokken verdeeld. In elk blok staat steeds één onderwerp centraal, zo blijft het overzichtelijk! Elk blok begint doorgaans met een kernachtige uitleg waarin hoofdzaken van bijzaken worden gescheiden en waarin je handvatten krijgt aangereikt om examenopgaven succesvol op te lossen (onze bekende stappenplannen). Hierna ga je aan de slag met de door ons geselecteerde (eindexamen)opgaven. Tijdens het oefenen ligt de focus op het toepassen van de uitleg en stappenplannen, zo krijg je inzicht in het sóórt vragen en de manier waarop deze gesteld worden. Bovendien kun je deze strategieën één op één toepassen tijdens je herexamen. Door deze werkwijze krijg je meer grip op de stof en, zo leert de ervaring, wordt je zelfvertrouwen een stuk groter.

Specifiek gericht op het herexamen

Zoals eerder genoemd, oefen je tijdens de herexamentraining van SSL met opgaven uit oude centraal examens. Op deze manier leer je de manier van vraagstelling kennen en met de stappenplannen van SSL kun je de verschillende soorten vragen ook makkelijker aanpakken. Opgaven worden met behulp van de officiële correctievoorschriften nagekeken, zodat je een goed beeld krijgt van hoe je ervoor staat. Omdat we ons lesmateriaal jaarlijks aanpassen aan de laatste examenvereisten, oefen je alleen met opgaven over relevante onderwerpen. Onze cursussen zijn dus in alle opzichten specifiek gericht op de voorbereiding op het herexamen.

Ervaren en enthousiast docententeam

Onze docenten zijn jong, gemotiveerd en hebben de nodige ervaring in het begeleiden van scholieren. Daarnaast hebben ze bij ons een uitgebreid opleidingstraject gevolgd. We horen vaak dat het enthousiasme en de inzet van onze docenten motiverend werken voor onze leerlingen. Hierdoor is er een goede werksfeer en kan in een korte tijd alle stof uitvoerig behandeld worden. Zo ben je uiteindelijk optimaal voorbereid op het maken van je herexamen!

Omdat de belangstelling voor deze cursus zeer groot is en de plekken beperkt zijn, raden we leerlingen die zeker willen zijn van deelname aan een cursusplaats te reserveren. Dit kan tot maandag 14 juni 2021 15:00 uur. Hoewel het lastig kan zijn om van te voren in te schatten voor welk vak je een herkansing moet maken, kun je maar voor één vak een cursusplaats reserveren. We raden je daarom aan om goed te overwegen waarvoor je je inschrijft.

Om je inschrijving definitief te maken dien je de reservering op woensdag 16 juni 2021 tussen 12:00 en 17:00 uur om te zetten in een aanmelding. Dit kun je doen in het inloggedeelte. Als je dit niet (op tijd) doet komt deze reservering die dag om 17:00 uur te vervallen. Heb je eerder een plek gereserveerd, maar wil je nu toch een ander vak volgen? Dan kun je via het inloggedeelte het vak aanpassen. Doe dit zo snel mogelijk nadat je de uitslag hebt ontvangen. Het kan zijn dat er geen plek meer is voor het betreffende vak, in dat geval kom je op de wachtlijst te staan.

Aanmelden voor een herexamentraining van SSL kan van woensdag 16 juni 2021 12:00 uur tot donderdag 17 juni 2021 21:00 uur via het inschrijfformulier op de website. Inschrijvingen via de telefoon of e-mail kunnen wij helaas niet behandelen. 

Je ontvangt van ons een e-mail als je aanmelding definitief is. Hierna vindt de betaling plaats via iDEAL

Al onze herexamentrainingen vinden plaats tussen de dag van de uitslag van het eerste tijdvak van de centrale eindexamens en de eerste herexamens. In 2021 is dit in de periode vrijdag 18 juni tot en met maandag 21 juni 2021. Tijdens deze periode kun je deelnemen aan een training voor één vak naar keuze. De meeste herexamentrainingen duren vier dagen, waarin circa 38 uur les wordt gegeven. Een intensief programma dus, waarin alle stof en strategieën voor het betreffende vak aan bod komen. Voor bepaalde vakken duurt de training twee of drie dagen. In het vakkenoverzicht kun je zien welk vak we op welke dagen aanbieden.

Een dag op de Herkansingscursus bestaat uit vier blokken van ongeveer 2 uur, waarin klassikale uitleg wordt gegeven en wordt geoefend met examenopgaven onder begeleiding van onze docenten. Daarnaast is er 's avonds het ‘avondprogramma’ waarin extra tijd is voor de onderwerpen die jij moeilijk vindt. Op maandag is er voor geen enkel vak een avondprogramma, op zondag is geen avondprogramma voor de vakken waarvan het herexamen op maandag plaatsvindt. Meer informatie over de opbouw van de cursus vind je bij dagindeling.

De cursuskosten zijn afhankelijk van de duur van de cursus:

  • De kosten voor een vierdaagse cursus zijn 475 euro (circa 38 lesuren)
  • De kosten voor een driedaagse cursus zijn 405 euro (circa 30 lesuren)
  • De kosten voor een tweedaagse cursus zijn 300 euro (circa 20 lesuren)

Deze prijs is inclusief ongeveer tien lesuren per dag, extra individuele aandacht in de avonduren (behalve op maandagavond) en het door ons voor deze cursus ontwikkelde cursusmateriaal. Zodra je de definitieve bevestiging van je deelname hebt ontvangen, kun je het cursusbedrag via iDEAL voldoen. 

Al onze cursussen vinden plaats op locaties in Leiden. De locaties per vak worden op de donderdag voor aanvang bekend gemaakt op de pagina Actuele informatie Herkansingscursus. Leerlingen die niet uit de omgeving van Leiden komen, raden we aan op zoek te gaan naar een slaapplaats in de buurt. Vanwege de intensieve en lange cursusdagen is een goede nachtrust namelijk erg belangrijk. Kijk hier voor overnachtingsmogelijkheden in Leiden.

Heb je een vraag? Kijk eerst bij de FAQ's of bij de Actuele informatie Herkansingscursus, hier is veel informatie te vinden. Kun je het antwoord op je vraag niet vinden? Neem dan contact met ons op. We zijn bereikbaar op woensdag 16 juni en donderdag 17 juni 2021 tussen 9:00 uur en 21:00 uur. Je kunt ons bellen (071 5170633) of e-mailen (info@sslleiden.nl).

Herexamentraining van SSL - De Leidse Examentraining
Herexamentraining van SSL - De Leidse Examentraining - havo en vwo