Overslaan en naar de inhoud gaan

Stoomcursus

Eind van het schooljaar en (afhankelijk van de regio) begin van de zomervakantie bieden we de tweedaagse Stoomcursus aan voor leerlingen die van 5 naar 6 vwo gaan. Dit jaar is het mogelijk de cursus te volgen in zes verschillende periodes in de maanden juni en juli. Wij zijn ervan overtuigd dat door deze training je zelfvertrouwen toeneemt en dat je met behulp van onze stappenplannen en tips goed voorbereid je examenjaar in zal gaan.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Inschrijven voor de Stoomcursus

(En nog wel in de vakantie?)

Deze cursus is speciaal ontwikkeld om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het eindexamenjaar en met name op de eerste schoolexamens die op de meeste scholen al in oktober plaatsvinden. Een goede voorbereiding is essentieel om het examenjaar succesvol af te ronden. In 6 vwo wordt namelijk voortgebouwd op kennis waarvoor in 4 en 5 vwo de basis is gelegd. Regelmatig constateren we dat er in dit fundament hiaten zitten, bijvoorbeeld door ziekte, familieomstandigheden of gewoon omdat een vak je minder goed ligt. De ervaring leert dat wanneer de gaten in het fundament gedicht worden, je nieuwe onderwerpen veel gemakkelijker begrijpt (zie ook de stofomschrijving). Ook merken we dat met de strengere exameneisen leerlingen zich goed willen voorbereiden op hun examenjaar.

De cursus is intensief en biedt inzicht in de eindexamenvereisten

De begeleiding is intensief: één docent op vijf leerlingen. De cursus is in blokken verdeeld. In elk blok staat steeds één onderwerp centraal. Elk blok begint met een kernachtige uitleg waarin hoofdzaken van bijzaken worden gescheiden en waarin je handvatten krijgt aangereikt om examenopgaven succesvol op te lossen (onze bekende stappenplannen). Na de uitleg maak je de door ons geselecteerde (eindexamen)opgaven (zie ons lesmateriaal), waardoor je inzicht krijgt in het sóórt vragen en de manier waarop deze gesteld worden. Door deze werkwijze krijg je meer grip op de stof en, zo leert de ervaring, wordt je zelfvertrouwen een stuk groter.

Per vak wordt twee dagen lang aandacht besteed aan opgaven die regelmatig op (school)examens aan de orde komen.

De cursus is gericht op de individuele leerling

Met elke leerling voeren we tijdens het eerste lesuur een kort gesprek en tijdens de cursus houden verschillende docenten je vorderingen (en veelgemaakte fouten!) bij, zodat wij je aan het eind van de cursus een gericht studieadvies kunnen geven. Door het kleine aantal leerlingen per docent is er daadwerkelijk veel aandacht voor individuele problemen. Indien nodig kun je tijdens het avondprogramma van 19:30 tot 21:30 uur extra les krijgen. Je kunt dan al je vragen stellen over de stof en de opgaven die jij lastig vindt.

Ervaren docententeam

Het team van jonge docenten heeft jarenlange ervaring met het geven van bijles en cursussen aan scholieren. Ze zijn super gedreven om het beste bij je naar boven te halen en hebben al vele duizenden leerlingen met succes door het examen heen geloodst. Onze docenten helpen je niet alleen individueel, maar nemen ook de tijd om alle stof, vanaf het begin, op een overzichtelijke manier te presenteren. Ze vinden het een uitdaging om je te helpen het examen te halen en weten uit ervaring dat dit ook echt haalbaar is.

De afgelopen jaren zijn vrijwel alle deelnemers (>90%) geslaagd.

Er zijn zes cursusperiodes, ieder van twee dagen. Tijdens elke periode wordt één vak naar keuze behandeld. Je kunt je dus voor meer dan één vak inschrijven. Je kunt rekenen op ongeveer 20 uur les per periode. In het actuele vakkenoverzicht kun je kijken voor een actueel overzicht van welke vakken in welke periode gegeven worden en voor welke vakken nog plaats is. De dagen zijn opgedeeld in vier blokken van twee uur. Voor een uitgebreider overzicht van de opbouw van de training kun je kijken bij de dagindeling.

De cursuskosten bedragen in schooljaar 2023-2024 330 euro per vak. Dit is inclusief ongeveer 20 lesuren, individuele aandacht in de avonduren en het door ons speciaal voor deze cursus ontwikkelde cursusmateriaal.

Je kunt je inschrijven tot in principe een dag voor aanvang van elke periode. Echter, de belangstelling voor deze cursus is groot. Wil je zeker zijn van een cursusplaats, schrijf je dan zo snel mogelijk in.

 

Open het inschrijfformulier

Met name leerlingen buiten de regio wijzen we graag op overnachtingsmogelijkheden in en rond Leiden. Op het door ons gemaakte overzicht van overnachtingsadressen vind je de prijzen. De genoemde accommodaties bieden verschillende extra's aan. Denk hierbij aan een ontbijt, de mogelijkheid van het gebruiken van een fiets, en er zijn ook accommodaties die je naar de cursuslocatie brengen en je aan het einde van de dag weer komen ophalen.

 

Stoomcursus 5 vwo SSL - De Leidse Examentraining
Stoomcursus SSL - De Leidse Examentraining