Overslaan en naar de inhoud gaan
De Leidse Examentraining

Examentraining Amsterdam

Ben je op zoek naar een goede examentraining en woon je in of bij Amsterdam? Meld je dan aan voor een examentraining van Stichting Studiebegeleiding Leiden. Wij hebben al meer dan 25 jaar ervaring in het geven van examentraining. Elk jaar melden zich veel leerlingen uit de hoofdstad bij ons aan. De locaties waarop onze examentrainingen plaatsvinden zijn prima bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit Amsterdam. Ze liggen namelijk vrijwel allemaal op loopafstand van station Leiden Centraal. Liever geen treinreis maken tijdens de cursus? Kijk dan eens naar de overnachtingsmogelijkheden in de buurt.

Meer over onze examentrainingen

---- Open het inschrijfformulier ----

Stichting Studiebegeleiding Leiden heeft jarenlange ervaring met het organiseren van examentrainingen. Hierbij evalueren en verbeteren wij onze werkwijze constant. Ook leiden wij onze docenten op, waardoor zij op de hoogte zijn van de meest effectieve didactische technieken en deze ook kunnen toepassen tijdens onze examentrainingen. Daarnaast herzien wij ons lesmateriaal ieder jaar, zodat het zo goed mogelijk aansluit op het centraal eindexamen. Hiermee verzorgen wij altijd kwalitatieve examentrainingen, waarbij onze leerlingen, ook die uit Amsterdam, niet alleen hogere resultaten behalen, maar ook met meer zelfvertrouwen het eindexamen ingaan.

Wij bieden examentrainingen aan op verschillende niveaus. Stichting Studiebegeleiding Leiden organiseert trainingen voor 5 havo en op 6 vwo leerlingen, waar ook veel eindexamenkandidaten uit Amsterdam zich voor aanmelden.

De examentrainingen duren twee of drie dagen en vinden voornamelijk plaats in de weekenden en vakanties. Je kunt het hele examenjaar door examentrainingen bij ons volgen. Je kunt bij ons terecht in de herfstvakantie, de kerstvakantie, de voorjaarsvakantie en de meivakantie, maar ook in veel weekenden tussen de vakanties door. Alle data vind je terug in de cursusagenda. We houden de vakantiedata aan van regio midden. Scholen in Amsterdam hebben soms op andere dagen vakantie. Vaak kun je van school toestemming krijgen om een dag te missen als je een examentraining wilt volgen. Op die manier zijn er door het jaar heen veel data waarop je, ook vanuit Amsterdam, een van onze trainingen kunt volgen.

Wij bieden voor de volgende vakken examentrainingen aan:

​​​​​​In het vakkenoverzicht kun je zien wanneer het vak dat je wilt volgen aangeboden wordt. Zo kun je plannen wanneer je vanuit Amsterdam naar ons toe komt om een examentraining te volgen.

Naar het vakkenoverzicht

Wil je graag vanuit Amsterdam naar ons toekomen en een examentraining volgen? Meld je dan aan via ons inschrijfformulier. Doe dit vooral zo snel mogelijk, onze cursussen zitten namelijk ieder jaar weer snel vol. Bij het inschrijven kun je ook aangeven dat je de examentraining samen wilt volgen met een vriend of vriendin uit Amsterdam.

Wij bieden niet alleen de twee-en driedaagse examentrainingen aan, maar ook verscheidene andere cursussen die zeker de moeite waard zijn om vanuit Amsterdam naar Leiden te komen. In de zomer bieden wij speciaal voor leerlingen die van 5 naar 6 vwo gaan de Stoomcursus aan. Hierin wordt alle basisexamenstof uit de vierde en vijfde klas behandeld, waardoor je goed voorbereid aan het examenjaar kunt beginnen. Indien het helaas niet gelukt is om in een keer te slagen, kun je bij ons een Herkansingscursus volgen. Gemiddeld stijgt het cijfer na het volgen van deze cursus met anderhalve punt! Ook onze leerlingen uit Amsterdam zijn hier zeer tevreden over.