Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Even voorstellen: de examenblog van SSL!

Door Noortje op 7 februari 2018
Het begin van een blog!

Hallo nieuwe, leuke lezers! Welkom bij deze nieuwe blog van SSL, maar ook een beetje welkom aan mijzelf als nieuwkomer op het internet. We vinden het bij SSL een leuk idee om alle behulpzame info en handige tips, die we de afgelopen 20 jaar tijdens onze examentrainingen hebben opgedaan, met je te delen. Elke week krijg je vanzelf een nieuwe portie. Het is inmiddels al februari, wat betekent dat het examenjaar al in volle gang is. Je bent bezig met de laatste schoolexamens en de eindexamens naderen nu snel. Ik ga dus hard aan de slag om op tijd jou die tips te geven die ervoor zorgen dat je je examens optimaal voorbereid ingaat. 

Wie is SSL?

Twintig jaar geleden organiseerde Stichting Studiebegeleiding Leiden (SSL) als eerste in Nederland examentrainingen om middelbare scholieren zo optimaal mogelijk voor bereiden op het examen. Nu volgen elk jaar meer dan 5000 leerlingen uit heel Nederland een cursus in Leiden. De Leidse examentraining staat bekend om de deskundige en betrokken docenten en natuurlijk onze heldere stappenplannen. Meer info over deze training lees je hier.

Wat kun je verwachten?

Wekelijks zal er op woensdag een nieuwe blog online komen met als centraal onderwerp het examenjaar. Ik ga voor je op onderzoek uit om jou zo goed mogelijk te helpen voor te bereiden op je examens! Zo zullen er blogs verschijnen met vakspecifieke examentips, adviezen hoe je effectief studeert, strategieën om je motivatie te verhogen en nog veel meer. Ook geef ik je advies voor tijdens de examens en examentijd zelf. Ik praat met onze docenten en met anderen die interessante informatie te delen hebben. Heb je suggesties voor blogonderwerpen? Mail me op noortje@sslleiden.nl of laat hieronder een reactie achter!

Wie ben ik?

Mijn naam is Noortje Flinkenflögel. Het is inmiddels vier jaar geleden dat ik zelf in Amsterdam eindexamen deed van het vwo met een economie en maatschappij profiel. Na een afgeronde bachelor psychologie hoop ik volgend jaar mijn master af te ronden. Ik ben nieuwsgierig van aard en houd mijn ogen en oren open om de wereld om me heen in me op te nemen. Ik heb zelf ook een examentraining gevolgd en werk nu hier, bij SSL, om zoveel mogelijk kennis en ervaringen die SSL in de afgelopen 20 jaar heeft opgedaan te delen. Ik hoop dat je deze blogs met plezier zult lezen! 

Wat komt er nu?

We trappen meteen af met een blog over het vermijden van veelgemaakte fouten tijdens een examen! Op de hoogte blijven van onze blogs? Like ons op Facebook!