Overslaan en naar de inhoud gaan
 
De Leidse Examentraining

Examentraining Leiden

Voor een examentraining moet je in Leiden zijn! Stichting Studiebegeleiding Leiden (SSL) organiseert al meer dan 25 jaar examentrainingen voor middelbare scholieren op havo- en vwo-niveau. Examenkandidaten komen vanuit het hele land naar Leiden om bij ons een Examencursus te volgen. Waarom? We denken dat daar een aantal redenen voor zijn en die willen we graag toelichten.

Weet je nu al dat je graag een examentraining in Leiden wilt volgen, schrijf je dan in via het inschrijfformulier. Wacht hiermee niet te lang, doorgaans raken de cursusplaatsen snel vol.

Meer over onze examentrainingen

---- Open het inschrijfformulier ----

Bij onze examentrainingen in Leiden zijn er altijd maximaal vijf leerlingen per docent. Hierdoor is er voldoende ruimte om al jouw vragen te beantwoorden. Bovendien nemen we uitgebreid de tijd om je gemaakte werk na ieder lesblok na te kijken en krijg je persoonlijke tips waar je op de cursus en thuis verder mee aan de slag kunt. Tijdens het avondprogramma van onze examencursussen in Leiden kun je extra uitleg krijgen van onze docenten over stof die jij lastig vindt.

Misschien heb jij er ook wel eens van gehoord: de SSL-stappenplannen. Stappenplannen zijn een belangrijk onderdeel van de examentrainingen van SSL in Leiden. Met behulp van deze handige tools weet jij hoe je lastige examenopgaven het best kunt aanpakken. Zo heb je houvast bij het maken van je examen: je weet waar je moet beginnen en kunt de opgaven stap voor stap oplossen.

Een examentraining draait natuurlijk om de voorbereiding op het examen. Bij de examentrainingen in Leiden krijg je les van docenten die speciaal zijn opgeleid om jou te begeleiding bij die voorbereiding. Ze geven je niet alleen uitleg over de stof, maar zorgen er ook voor dat jij op het examen zélf weet hoe je het aan kunt pakken. Daarbij werken we altijd met ons zelfontwikkelde lesmateriaal dat aangepast is aan huidige examenvereisten en afgestemd op de meest recente centraal examens. Met dé Leidse examentraining ben je optimaal voorbereid op je centraal examen!

De examentrainingen van SSL kun je vrijwel het gehele examenjaar door volgen, bijvoorbeeld in de herfstvakantie, de kerstvakantie, de voorjaarsvakantie en de meivakantie, maar ook in weekenden tussendoor. De cursussen duren twee of drie dagen. Alle periodes waarin wij cursussen aanbieden en welk vak we wanneer aanbieden, staat in het vakkenoverzicht.

Onze examentrainingen vinden plaats op leslocaties op loopafstand van station Leiden Centraal. De locaties zijn zowel met het ov, als met de auto of de fiets goed te bereiken.

De cursuskosten zijn afhankelijk van de lengte van de cursus. Een tweedaagse cursus kost minder dan een driedaagse cursus. Meer informatie over de cursuskosten vind je op de pagina Examentrainingen van SSL.

Als je eenmaal weet voor welk vak of welke vakken je een cursus wilt volgen bij SSL en weet wanneer je beschikbaar bent om naar Leiden te komen, kun je je inschrijven via het online inschrijfformulier.

Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar info@sslleiden.nl. We helpen je graag!