Overslaan en naar de inhoud gaan
 
De Leidse Examentraining

Examentraining Leiden

Voor een examentraining moet je in Leiden zijn! Stichting Studiebegeleiding Leiden (SSL) organiseert al meer dan 25 jaar examentrainingen voor middelbare scholieren op havo- en vwo-niveau. Examenkandidaten komen vanuit het hele land naar Leiden om bij ons een Examencursus te volgen. Waarom? We denken dat daar een aantal redenen voor zijn en die willen we graag toelichten.

Weet je nu al dat je graag een examentraining in Leiden wilt volgen, schrijf je dan in via het inschrijfformulier. Wacht hiermee niet te lang, doorgaans raken de cursusplaatsen snel vol.

Meer over onze examentrainingen

---- Open het inschrijfformulier ----

Bij onze examentrainingen zijn er altijd maximaal vijf leerlingen per docent. Je kunt dus al je vragen stellen. Ook nemen we uitgebreid de tijd om je opgaven na te kijken en krijg je persoonlijke tips waarmee je op de cursus en thuis verder aan de slag kunt. Tijdens het avondprogramma kun je extra uitleg krijgen van onze docenten over stof die jij lastig vindt.

Misschien heb jij er ook wel eens van gehoord: de stappenplannen van de examentraining Leiden. Stappenplannen zijn een belangrijk onderdeel van onze cursussen. Met behulp van deze handige tools weet jij hoe je lastige examenopgaven het best kunt aanpakken. Zo heb je houvast bij het maken van je examen. Je weet waar je moet beginnen en kunt de opgaven stap voor stap oplossen.

Een examentraining draait natuurlijk om de voorbereiding op het examen. Bij SSL krijg je les van docenten die speciaal zijn opgeleid om jou te begeleiden bij die voorbereiding. Ze geven je niet alleen uitleg over de stof, maar zorgen er ook voor dat jij op het examen zélf weet hoe je het kunt aanpakken. We werken altijd met ons zelfontwikkelde lesmateriaal dat is afgestemd op de exameneisen en op de meest recente centraal examens. Met dé Leidse examentraining ben je optimaal voorbereid op je centraal examen!

De examentrainingen van SSL kun je vrijwel het gehele examenjaar door volgen, bijvoorbeeld in de herfstvakantie, de kerstvakantie, de voorjaarsvakantie en de meivakantie. Je kunt ook in weekenden tussendoor een training volgen. De cursussen duren twee of drie dagen. Wanneer we cursussen aanbieden en welk vak je wanneer kunt volgen, lees je in het vakkenoverzicht.

Onze examentrainingen vinden plaats op locaties op loopafstand van station Leiden Centraal. De leslocaties zijn met het ov, met de auto en met de fiets goed te bereiken.

De cursuskosten zijn afhankelijk van de lengte van de cursus. Een tweedaagse cursus kost minder dan een driedaagse cursus. Meer informatie over de cursuskosten vind je hier.

Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier.

Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar info@sslleiden.nl. We helpen je graag!