Overslaan en naar de inhoud gaan
 
De Leidse Examentraining

Kerstvakantiecursus

In 2020-2021 wordt de eendaagse Kerstvakantiecursus niet aangeboden. Wel bieden we, onder andere in de kerstvakantie, twee- en driedaagse examencursussen aan. Klik hier voor meer informatie over deze examentrainingen.

De Kerstvakantiecursussen zijn geschikt voor eindexamenleerlingen uit 5 havo of 6 vwo. Tijdens onze Kerstvakantiecursussen wordt in één dag de basisstof (uit 4/5 vwo of 3/4 havo) van een vak behandeld: een goede start van de eindexamenvoorbereiding. Uiteraard wordt ook bij deze cursus ons eigen lesmateriaal gebruikt en krijg je heldere uitleg van onze docenten. Daarnaast maak je kennis met onze overzichtelijke stappenplannen, waarmee je de examenopgaven goed kunt aanpakken. Zo krijgt je zelfvertrouwen een boost én bereid je je voor op zowel de laatste schoolexamens als het eindexamen!

De Kerstvakantiecursussen zijn er voor vrijwel alle vakken op havo- en vwo-niveau. Kijk in het vakkenoverzicht om te zien wanneer we welk vak aanbieden. Wil je tijdens de kerstvakantie een training volgen voor een van de talen? Kijk dan bij de Talentrainingen.

Omdat de Kerstvakantiecursussen maar een dag duren, kun je tijdens de vakantie voor meerdere vakken een cursus volgen. Bij je inschrijving kun je aangeven welke vakken je wilt volgen en welke dagen je voorkeur hebben.

Direct inschrijven? Klik hier

Bij elk vak komt in ieder geval het belangrijkste gedeelte van de 4-havo- en 4- en 5-vwo-stof aan de orde (zie ook de stofomschrijving), daarmee behandelen we meteen een deel van de examenstof. Bij veel leerlingen ontbreekt deze basis. De ervaring leert dat wanneer de gaten in het fundament gedicht worden, je nieuwe onderwerpen veel gemakkelijker begrijpt. Bij de driedaagse Examencursus komt vrijwel alle voor het examen relevante stof aan bod.

De lesdag wordt verdeeld in vier blokken van twee uur. Er wordt één onderwerp per blok behandeld. In het eerste half uur gaat de hoofddocent in op:

  • Welke stof je van het betreffende onderdeel moet kennen;
  • Welke vragen vaak gesteld worden op het examen en hoe je deze kunt herkennen;
  • Welke fouten leerlingen vaak maken;
  • Hoe je die fouten kunt voorkomen d.m.v. bijvoorbeeld het gebruik van stappenplannen.

De hoofddocent brengt het eerste half uur van elk blok structuur aan in de stof. Hij of zij onderscheidt hoofd- van bijzaken en brengt grotere stukken leerstof terug tot de belangrijkste onderdelen. Ook worden stappenplannen behandeld die je leren hoe je opgaven moet aanpakken, hoe ingewikkeld ze ook gesteld zijn. Vervolgens ga je de laatste anderhalf uur van het blok aan de slag met de door ons geselecteerde (examen)opgaven (zie ons lesmateriaal). Als je vastloopt bij een opgave, is er altijd een docent direct beschikbaar om je verder te helpen. Er zijn immers per docent meestal vier, maar in ieder geval altijd maximaal vijf leerlingen! Onze docenten gaan steeds na of je de leerstof werkelijk begrijpt, kunt onthouden en of je een goed overzicht van de stof hebt. In de avonduren is er de mogelijkheid tot extra (individuele) begeleiding. Voor een uitgebreider overzicht van de opbouw van de training kun je kijken bij de dagindeling.

Het team van jonge docenten heeft jarenlange ervaring met het geven van bijles en cursussen aan scholieren. Ze zijn super gedreven om het beste bij je naar boven te halen en hebben al vele duizenden leerlingen met succes door het examen heen geloodst. Onze docenten helpen je niet alleen individueel, maar nemen ook de tijd om alle stof, vanaf het begin, op een overzichtelijke manier te presenteren. Ze vinden het een uitdaging om je te helpen het examen te halen en weten uit ervaring dat dit ook echt haalbaar is.

De afgelopen jaren zijn vrijwel alle deelnemers (>90%) geslaagd.

Alle periodes duren één dag en vinden plaats in de kerstvakantie. In het actuele vakkenoverzicht kan je kijken voor een actueel overzicht van welke vakken in welke periode gegeven worden en voor welke vakken nog plaats is. Alle kerstvakantiecursussen vinden plaats op het Da Vinci College, Kagerstraat 7 in Leiden.

De cursuskosten bedragen 145 euro per vak. Dit is inclusief individuele aandacht in de avonduren en het door ons speciaal voor deze cursus ontwikkelde cursusmateriaal.

In het aanmeldingsformulier kun je aangeven welk(e) vak(ken) je wilt volgen en op welke dagen je beschikbaar bent. Wij proberen je dan in te delen op de dagen van je voorkeur. Je kunt je inschrijven tot in principe een dag voor aanvang van elke periode. Echter, de belangstelling voor deze cursus is groot. Wil je zeker zijn van een cursusplaats schrijf je dan zo snel mogelijk in.

Met name leerlingen buiten de regio wijzen we graag op overnachtingsmogelijkheden in en rond Leiden. Op het door ons gemaakte overzicht van overnachtingsadressen vind je de prijzen. De genoemde accommodaties bieden verschillende extra's aan. Denk hierbij aan een ontbijt, de mogelijkheid van het gebruiken van een fiets, en er zijn ook accommodaties die je naar de cursuslocatie brengen en je aan het einde van de dag weer komen ophalen.

 

Wij zijn ervan overtuigd dat door deze training je zelfvertrouwen toeneemt en je niet alleen zal helpen om je (school)examenresultaat te verbeteren, maar ook om nieuwe stof sneller onder de knie te krijgen.

Nog vragen?

Neem gerust contact met ons op!

 

Kerstvakantiecursus van SSL - De Leidse Examentraining
SSL Kerstvakantiecursus voor havo en vwo