Overslaan en naar de inhoud gaan

Schriftelijke reactie - Elsbeth Weert

Beste meneer Huibregtse,

Ik wil u graag nog even bedanken voor de perfecte examentrainingen (HAVO economie en M&O), die onze zoon de afgelopen weken in Leiden heeft gevolgd! Het Centraal Examen Economie is inmiddels achter de rug. Volgens mijn zoon was het nooit zo goed gegaan zonder Leiden. Volgende week vol vertrouwen het M&O examen in!
Om niet in algemeenheden te blijven hangen, wil ik graag een paar concrete zaken benoemen die in mijn ogen de examentrainingen in Leiden zo effectief maken. Allereerst de goede organisatie, zowel voorafgaand als tijdens de examentraining. Waren er toch nog vragen, dan werden die direct door u per mail beantwoord. Maar het gaat natuurlijk uiteindelijk om de inhoud. Die werd bepaald door:
· goede, vakbekwame begeleiders, die in heldere stappen de examenstof wisten uit te leggen en die dicht bij de leerlingen stonden
· de positieve, motiverende houding t.a.v. de leerlingen
· de directe feedback na een aantal opgaven, zowel mondeling als schriftelijk
· de overtuiging dat je niet zozeer leert van je eigen fouten, maar vooral van het inslijpen van een degelijk stappenplan
Vooral de directe feedback tijdens de examentraining is in mijn ogen onderscheidend van de situatie in het regulier onderwijs. Daar krijgen foute oplossingsstrategieën helaas veel te vaak kans zich vast te zetten in het geheugen, mede door het geringe aantal toetsmomenten.
Gelukkig kan bij jullie in vele gevallen het tij in één lang weekend nog gekeerd worden!
Dat vind ik een enorme prestatie, zowel van de begeleiders als van de leerlingen.
Mijn oudste zoon klom vorig jaar na de examentraining scheikunde van een 5,6 voor zijn schoolexamen naar een 7,8 voor zijn Centraal Schriftelijk.
Als we dit jaar hetzelfde gaan beleven met onze tweede zoon, dan wordt het een heel mooi diploma!
We zullen u op de hoogte houden van het eindresultaat.

Nogmaals, alle lof en dank aan de organisatie en de begeleiders!

Elsbeth Weert, ouder Koen
Veluws College Walterbosch te Apeldoorn
Examencursus economie, wiskunde A en management en organisatie

Terug