Overslaan en naar de inhoud gaan
SSL: De Leidse examentraining

Schriftelijke reactie - Iris de Graaff

Biologie vond ik een moeilijk vak en met veel hangen en wurgen stond ik een 6. Toch zat ik in de rats voor het examen.

Bij ontvangst op de universiteit werd ik door de docenten enthousiast welkom geheten, misschien wel te enthousiast, maar het voelde direct al goed. Dank zij hun enthousiasme zijn de drie dagen omgevlogen. Ze pushen je voortdurend. Dankzij hun inzet krijg je grip op de lesstof en ze zorgen ervoor dat je inzicht in de stof krijgt. Je krijgt eerst een uur les, dan moet je een uur opdrachten maken, waarna het beoordeeld wordt en verduidelijking wordt gegeven. Tussendoor is er een pauze en die is gezellig want iedereen zit in hetzelfde schuitje.

De docenten bespraken ook mijn manier van werken en gaven adviezen hoe ik de stof moest aanpakken. De geschreven evaluaties waren erg goed, ze gaven tips en tricks die ik ook thuis bij het studeren voor het examen biologie nog veel heb gebruikt.

De examentraining in Leiden heeft mij door het examen heen geholpen. De docenten hadden mijn vertrouwen vergroot en ik had geen examenstress, want ik wist dat het goed zou gaan. En het ging ook goed, met een 7 als resultaat!

SSL verdient een pluim!!

Iris de Graaff
St. Odulphuslyceum te Tilburg
Examencursus Biologie

Terug