Overslaan en naar de inhoud gaan
SSL: De Leidse examentraining

Schriftelijke reactie - Lotte van Helden

Ik ben echt heel erg blij dat ik een examentraining scheikunde heb gedaan in Leiden. Hoewel ik er niet heel slecht voor stond voordat ik mijn eindexamens in ging, had ik totaal geen vertrouwen in scheikunde. Ik wist niet waar ik moest beginnen met leren. Na veel goede verhalen te hebben gehoord over de examentrainingen in Leiden, besloot ik daar een training te volgen. En dat is een goede keuze geweest!

Vanaf de eerste dag ging het eigenlijk heel goed. Alles wordt vanaf de basis uitgelegd en je krijgt zo'n duidelijk overzicht van alle stof dat je opeens ziet in welke onderdelen je de stof kan onder verdelen. Doordat de moeilijkheidsgraad van de uitleg en de opdrachten langzaam wordt opgebouwd, krijg je ook steeds meer zelfvertrouwen. Op school snapte ik driekwart van de opdrachten niet en hier ging het als een geoliede machine! Op een gegeven moment begon ik het zelfs leuk te vinden om aan de slag te gaan met de opdrachten! En geloof me, ik had altijd een pesthekel aan het vak op school.

De training heeft mij laten inzien dat ik helemaal niet zo slecht ben in scheikunde en dat ik vooral het vertrouwen miste. De hoofddocent en de docenten eromheen hebben mij weten te overtuigen dat ik het wel degelijk kan. En daar wil ik ze voor bedanken! De positiviteit waarmee zij je helpen en analyseren was echt top! Als kers op de taart heb ik zelfs een 7,0 voor mijn eindexamen weten te halen waardoor ik ook een 7 op mijn eindlijst sta. Zonder de training was dat nooit gelukt. Als je onzeker bent over een vak, kan ik je de training aanraden! Deze 3 dagen kunnen het verschil maken.

Lotte van Helden
Huizermaat te Huizen
Examencursus scheikunde

Terug