Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Tips voor een cursus vlak voor het eindexamen

Als je een Examencursus vlak voor het eindexamen volgt, heb je na de cursus vrijwel geen tijd meer om je voor te bereiden op het eindexamen. Ook heb je weinig tijd om extra te oefenen met alle tips die je van je docenten meekrijgt. Daarom hebben we wat tips voor je verzameld, waarmee jij je optimaal op je Examencursus en eindexamen kunt voorbereiden!

1. Probeer zelf zoveel mogelijk aan het vak te doen.

Tijdens de cursus hoeven we dan vooral de puntjes op de 'i' te zetten en kunnen we aandacht besteden aan de meest lastige onderwerpen. Hoe je je het best kunt voorbereiden op een cursus lees je op de vakkenpagina. Wat je in ieder geval kunt doen is bijvoorbeeld het leren van definities en het doornemen van 'Samengevat', je eigen aantekeningen en de lesstof. Ook raden we je aan om te inventariseren welke onderwerpen je erg lastig vindt.

2. Bestudeer de onderwerpen die op de cursus niet (centraal) behandeld worden. 

Deze onderwerpen vind je op de vakkenpagina. Mocht je over deze onderwerpen nog vragen hebben, dan kun je die tijdens het avondprogramma aan je docenten stellen.

3. Houd de eerste avond vrij voor extra uitleg, tips en oefenen.

We raden je ten zeerste aan de eerste avond deel te nemen aan het avondprogramma. Het is goed om ook de tweede avond en, als je een driedaagse cursus volgt, de derde avond aanwezig te zijn. Is je examen de dag na je cursus? Dan kun je het beste vroeg gaan slapen.

4. Zorg dat je uitgerust aan de cursus begint en zorg dat je ook tijdens de cursus 's nachts goed slaapt.

Juist tijdens je slaap wordt alle informatie die je overdag hebt opgenomen verwerkt. Hoe beter je slaapt, hoe beter deze informatie wordt opgeslagen in je geheugen.

5. Gebruik zoveel mogelijk tijd tijdens de cursus om extra te oefenen.

Dit kan tijdens het avondprogramma, maar ook tijdens de laatste dag van de cursus. Het proefexamen zal namelijk bij vrijwel alle cursussen vlak voor het examen vervallen. In plaats daarvan is er extra oefen- en leertijd. Natuurlijk krijg je de opgaven en uitwerkingen van het proefexamen wel mee naar huis.