Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Examentraining M&O

Met een examentraining M&O (nu bedrijfseconomie) van Stichting Studiebegeleiding Leiden (SSL) ga je goed voorbereid het eindexamen tegemoet! SSL heeft meer dan 25 jaar ervaring in het organiseren van examentrainingen. Tijdens de driedaagse examentraining worden alle onderwerpen die belangrijk zijn voor het examen behandeld. Onze docenten geven je heldere uitleg over lastige onderwerpen en reiken stappenplannen aan waarmee jij ingewikkelde examenopgaven gestructureerd kunt aanpakken. Zo kom je niet alleen sneller tot het juiste antwoord, maar weet je ook zeker dat je het zelf kunt. Dat scheelt een hoop examenstress!

Meer over onze examentrainingen

SSL biedt zowel twee- als driedaagse examentrainingen aan. Tijdens de driedaagse cursus wordt alle examenstof behandeld en op de derde dag een proefexamen gemaakt onder examencondities. De tweedaagse cursussen zijn geschikt voor leerlingen voor wie een driedaagse cursus iets te intensief is en die bereid zijn een aantal onderwerpen zelf te behandelen. In beide gevallen raden wij leerlingen aan na afloop thuis verder te oefenen met examenopgaven. Deze kunnen bijvoorbeeld gevonden worden op alleexamens.nl.

De reguliere lessen, met een afwisseling van klassikale uitleg en zelfstandig oefenen onder begeleiding van onze docenten, duren van 8:30 uur tot 18:30 uur. Daarnaast is er in de avond mogelijkheid tot het volgen van het avondprogramma waar extra aandacht is voor de onderwerpen van bedrijfseconomie (voorheen M&O) die jij lastig vindt.

Tijdens onze examentraining voor bedrijfseconomie (voorheen Management en Organisatie) wordt gebruikgemaakt van eigen lesmateriaal dat ieder jaar opnieuw wordt samengesteld aan de hand van de laatste exameneisen. 

De examentrainingen van SSL vinden plaats in Leiden. Door de centrale ligging van de stad zijn onze trainingen goed bereikbaar voor leerlingen uit het hele land. Vrijwel alle locaties waarop wij lesgeven liggen op loopafstand van station Leiden Centraal. Leerlingen die ver weg wonen kiezen er vaak voor om in Leiden te overnachten. Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden in de buurt.

Het volgen van een examentraining bedrijfseconomie (voorheen M&O) kan in de meeste weekenden en vakanties door het examenjaar heen. Voor het actuele aanbod kun je kijken in het vakkenoverzicht. Hier staat ook vermeld welke cursussen twee en welke drie dagen duren.

Naar het vakkenoverzicht

Vanaf 2020 is M&O vervangen door het vak bedrijfseconomie. Leerlingen die dit nieuwe vak volgen kunnen zich inschrijven voor een van onze examentrainingen. Het examenprogramma van M&O is erg veranderd. Meer dan de helft van de stof die in de nieuwe examens wordt behandeld is anders dan voorheen bij de examens M&O. Hierdoor sluiten onze huidige cursussen niet aan bij het bezemexamen M&O. Het is dus niet mogelijk om een examentraining te volgen voor het bezemexamen M&O en we kunnen je helaas niet verder helpen met de voorbereiding op het examen management en organisatie. ​​​​​​Dat vinden we uiteraard erg vervelend! We wensen je veel succes met het bezemexamen M&O!