Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Herkansingscursus vwo Engels

Op deze pagina vind je informatie voor leerlingen die zich al hebben ingeschreven voor een herexamentraining en voor leerlingen, die twijfelen om zich in te schrijven voor een herexamentraining. Ben je op zoek naar algemene informatie over onze cursussen? Klik dan op onderstaande knop. 

Meer informatie over de herexamentraining

 • Neem deel aan het avondprogramma. Tijdens de avonden kun je namelijk onder begeleiding verder oefenen en extra vragen stellen aan je docenten, dit raden we je dan ook sterk aan. Op die manier haal je het maximale uit je examentraining.
 • Bekijk, voordat je aan je cursus begint, de examenstof nog eens en maak een lijstje van de onderwerpen en soorten opgaven die jij lastig vindt. ​​​We raden het ten zeerste aan ook het afgelopen examen nog eens door te nemen en de lastige opgaven nog eens te maken. Hier kun je weer een lijstje maken met opgaven of onderwerpen die je lastig vindt om mee te nemen naar de cursus. Met behulp van onze stappenplannen en tips leren we je hoe je de lastige onderwerpen onder de knie kunt krijgen.
 • Probeer alvast zo veel mogelijk 'leerstof' door te nemen. Denk aan begrippen en definities voor bijvoorbeeld economie en geschiedenis, en aan rekenregels en standaardafgeleiden voor wiskunde A en B. Het volgen van de cursus wordt daarmee een stuk makkelijker voor je. Tijdens de cursus behandelen we deze stof natuurlijk, maar er is te weinig tijd om alle leerstof uitgebreid te bespreken. De meeste tijd besteden we aan verbanden binnen de stof, het oplossen van examenopgaven en concrete examentips.

Om je goed voor te bereiden op deze cursus, vragen we je om twee dingen te doen: de woordenlijst te leren en de voorbereidende opgaven te maken. De voorbereidende opgaven zijn belangrijk omdat:

 • er stof in kan voorkomen die wij als bekend veronderstellen en niet op de cursus wordt behandeld, maar die wel relevant is voor het examen;
 • we tijdens de cursus op deze stof voortbouwen.

De voorbereidende opgaven worden direct bij aanvang van de cursus nagekeken en voorzien van feedback en tips. Tevens is er de mogelijkheid om er in de avond op terug te komen door er persoonlijk met een van onze docenten naar te kijken. Een week voordat je cursus begint, ontvang je per e-mail een linkje naar de voorbereidende opgaven.

De voorbereidende opgaven voor vwo Engels vind je ook hier.

De woordenlijst voor Engels bestaat uit drie delen:

 1. Signaalwoorden. Tijdens de cursus wordt ervan uitgegaan dat je de signaalwoorden kent en weet tot welke categorie ze behoren. De signaalwoorden vormen namelijk de kern van de training.
 2. Basiswoorden. Wanneer je de lijst met basiswoorden ook kent, profiteer je nog meer van de training, maar het is niet noodzakelijk deze te kennen voor aanvang. Je kunt ze immers ook achteraf nog leren.
 3. Functiewoorden. Deze woordenlijst zullen we tijdens de cursus gebruiken, maar het is niet noodzakelijk deze te kennen voor aanvang.

De woordenlijst voor vwo Engels vind je hier.

Voor Engels vragen we je, naast de spullen die we bij de actuele mededelingen noemen, een Engels-Nederlands woordenboek mee te nemen.

Op het centraal examen Engels wordt uitsluitend leesvaardigheid getoetst. In de Herkansingscursus Engels richten we ons dan ook op deze vaardigheid.

Veel leerlingen en soms zelfs ook docenten denken dat je het maken van teksten niet kunt leren. Er wordt wel met teksten geoefend, maar vaak leer je niet hoe je teksten daadwerkelijk moet aanpakken. Tijdens deze training focussen wij ons op het aanleren van strategieën om onder andere de meerkeuze- en open vragen aan te pakken. Je leert o.a.:

 • hoe je een tekst kunt doorgronden en hoe je je kunt focussen op alleen dié informatie die nodig is om je vraag te beantwoorden;
 • hoe je de verschillende typen examenvragen moet aanpakken;
 • hoe je op je examen je tijd goed indeelt.

Tijdens de cursus nemen we diverse teksten uit recente examens door. Je leert de juiste manier om een tekst aan te pakken, je leert de 'instinkers' herkennen, de 'weggevers' invullen en vooral: je leert hoe je met een minimum aan woordenschat toch een behoorlijk cijfer kunt halen. Ook geven we tips om thuis verder te oefenen. Je krijgt dus praktische adviezen en concrete tips, die je onder begeleiding tijdens de dag zelf in praktijk brengt. De begeleiding is intensief: één docent op vijf leerlingen. 

In onze examentrainingen behandelen we alleen de stof die je moet beheersen voor het centraal examen. Andere stof komt niet aan bod. Tijdens de cursus wordt uitgebreid ingegaan op welke stof je wel en niet moet kennen voor het eindexamen. Wil je zelf een overzicht hebben van de exacte examenstof, zie dan de examenprogramma's die wij op een rijtje hebben gezet.

Voor praktische informatie en laatste nieuws vlak voordat je cursus begint, verwijzen we je graag naar de pagina met actuele en praktische informatie. Twee dagen voor aanvang van je cursus laten we weten wat de aanvangslocatie is.