Overslaan en naar de inhoud gaan
 
Examentraining Engels vrolijke leerling en docent SSL

Stoomcursus scheikunde

Op deze pagina vind je informatie voor leerlingen die zich al hebben ingeschreven voor een Stoomcursus of die graag meer willen weten over de inhoud van de Stoomcursus. Ben je op zoek naar algemene informatie over onze cursussen? Klik dan op onderstaande knop.

Meer informatie over onze cursussen

  • Neem deel aan het avondprogramma. Tijdens de avonden kun je namelijk onder begeleiding verder oefenen en extra vragen stellen aan je docenten. We raden je sterk aan het avondprogramma te volgen. Op die manier haal je het maximale uit je Stoomcursus.
  • Maak, voordat je aan je cursus begint, een lijstje van de onderwerpen die jij lastig vindt. In de stofomschrijving kun je zien welke onderwerpen in de Stoomcursus aan bod komen. Je hoeft je van tevoren niet extra te verdiepen in die onderwerpen, want met behulp van onze stappenplannen en tips leren we je hoe je de lastige onderwerpen onder de knie kunt krijgen.
  • Probeer alvast zo veel mogelijk 'leerstof' door te nemen. Denk aan begrippen en definities voor bijvoorbeeld economie en geschiedenis, en aan rekenregels en standaardafgeleiden voor wiskunde A en B. Het volgen van de cursus wordt daarmee een stuk makkelijker voor je. Tijdens de cursus behandelen we deze stof natuurlijk, maar er is te weinig tijd om alle leerstof uitgebreid te bespreken. De meeste tijd besteden we aan verbanden binnen de stof, het oplossen van examenopgaven en concrete examentips.

Om je goed voor te bereiden op de cursus is het heel belangrijk om de voorbereidende opgaven te maken. Deze opgaven zijn belangrijk omdat:

  • er stof in kan voorkomen die wij als bekend veronderstellen en die niet op de cursus wordt behandeld, maar die wel relevant is voor het examen;
  • we tijdens de cursus op deze stof voortbouwen.

De voorbereidende opgaven worden direct bij aanvang van de cursus nagekeken en voorzien van feedback en tips. Tevens is er de mogelijkheid om er in de avond op terug te komen door er persoonlijk met een van onze docenten naar te kijken. Een week voordat je cursus begint, ontvang je per e-mail een linkje naar de voorbereidende opgaven. 

De voorbereidende opgaven voor de Stoomcursus scheikunde vind je hier.

We adviseren je het boekje Samengevat aan te schaffen en dit alvast een keer door te lezen. Leer zoveel mogelijk definities en noteer of omcirkel de onderwerpen die je lastig vindt. Samengevat wordt uitgegeven door ThiemeMeulenhoff en is zeer goed verkrijgbaar, online en in (school)boekenhandels.

De Stoomcursus is ontwikkeld om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je examenjaar. We richten ons daarom uitsluitend op examenonderwerpen. Aangezien de Stoomcursus slechts twee dagen duurt, is het niet mogelijk om alle examenstof te behandelen. In de stofomschrijving zie je welke onderwerpen aan bod komen. Het zou kunnen dat er onderwerpen worden behandeld die nieuw zijn voor je, omdat niet elke school de verschillende onderdelen van de examenstof op dezelfde volgorde behandelt. We behandelen de stof op zo'n manier dat je deze aan het eind van de cursus beheerst, ook als je niet eerder met die stof hebt gewerkt. Tijdens deze cursus wordt geen proefexamen afgenomen.

In onze examentrainingen behandelen we alleen de stof die je moet beheersen voor het centraal examen. Andere stof komt niet aan bod. Tijdens de cursus wordt uitgebreid ingegaan op welke stof je wel en niet moet kennen voor het eindexamen. Wil je zelf een overzicht hebben van de exacte examenstof, zie dan de examenprogramma's die wij op een rijtje hebben gezet.

Voor praktische informatie en laatste nieuws vlak voordat je cursus begint, verwijzen we je graag naar de pagina met actuele en praktische informatie. Twee dagen voor aanvang van je cursus laten we weten wat de aanvangslocatie is.