Om je goed voor te bereiden op deze cursus, vragen we je om twee dingen te doen: de woordenlijst te leren en de voorbereidende opgaven te maken.
De voorbereidende opgaven zijn belangrijk omdat:
- we tijdens de cursus op deze stof voortbouwen;
- we zo je startniveau kunnen inschatten en je zo optimaal kunnen begeleiden.
De voorbereidende opgaven worden direct bij aanvang van de cursus nagekeken en voorzien van feedback en tips. Tevens is er de mogelijkheid om er in de avond op terug te komen door er persoonlijk met een van onze docenten naar te kijken. Een week voordat je cursus begint, ontvang je per e-mail een linkje naar de voorbereidende opgaven.
De voorbereidende opgaven voor vwo Duits vind je ook hier.
De woordenlijst voor Duits bestaat uit drie delen:
- Signaalwoorden. Tijdens de cursus wordt ervan uitgegaan dat je de signaalwoorden kent en weet tot welke categorie ze behoren. De signaalwoorden vormen namelijk de kern van de training.
- Basiswoorden. Wanneer je de lijst met basiswoorden ook kent, profiteer je nog meer van de training, maar het is niet noodzakelijk deze te kennen voor aanvang. Je kunt ze immers ook achteraf nog leren.
- Tekstverbanden. Deze woordenlijst zullen we tijdens de cursus gebruiken, maar het is niet noodzakelijk deze te kennen voor aanvang.
De woordenlijst voor vwo Duits vind je hier.
Voor Duits vragen we je, naast de spullen die we bij de actuele en praktische informatie noemen, een Duits-Nederlands woordenboek mee te nemen.
Op het centraal examen Duits wordt uitsluitend leesvaardigheid getoetst. In de examencursussen Duits richten we ons dan ook op deze vaardigheid. Tijdens de cursus krijg je tools aangereikt waarmee je op het examen het juiste antwoord in de tekst kunt vinden. Je oefent onder begeleiding van onze docenten met examenteksten en -opgaven in door ons samengesteld lesmateriaal. Tijdens de examencursussen vanaf half januari tot half mei behandelen we uitsluitend leesvaardigheid.
De cursussen die plaatsvinden in de periode van de herfstvakantie tot en met de kerstvakantie besteden naast leesvaardigheid ook aandacht aan luistervaardigheid. Dit ter voorbereiding op de luistertoetsen die half januari worden afgenomen. Tijdens deze cursussen wordt geoefend met door ons samengesteld materiaal dat aansluit op de Cito-luistertoetsen.
De examencursussen duren drie of twee dagen. Tijdens een Examencursus Duits worden alle examenonderwerpen behandeld, ongeacht of de cursus twee of drie dagen duurt. In de driedaagse cursus is meer oefentijd en wordt een proefexamen afgenomen. Welke periodes twee en welke drie dagen duren, vind je in het vakkenoverzicht.

